Arkivfoto: Signe Dons/Aftenposten

Tidligere styreleder i MLF tiltalt for svart arbeid på Stortinget

Dagbladet melder tirsdag kveld at tidligere styreleder i Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF), malermester Lars Barg, er tiltalt av Økokrim for å ha organisert svart arbeid på Stortinget. Barg avviser at han har organisert svart arbeidskraft og produsert fiktive fakturaer

Barg var i perioden 2012 til 2016 styreleder i Maler- og Byggtapetsermestrenes Landsforbund (MLF) samt styremedlem i BNL fra 2012 til 2016 – men ble permittert fra sine tillitsverv i løpet av høsten 2015 etter at det ble innledet etterforskning mot ham.

Ifølge Dagbladet lyder tiltalen på grovt utroskap for i alt 3,3 millioner kroner, etter å ha benyttet seks underleverandører til fiktiv fakturering. Han er også tiltalt for uberettiget å ha ført fradrag for inngående merverdiavgift for 660.000 kroner.

Avisen skriver at arbeidet skal ha blitt gjennomført på Stortinget fra juni 2006 til oktober 2008.

- Jeg har ikke gjort noe galt eller fått noe penger, men spørsmålet er om jeg som eier og styreleder i Lars Barg AS kan ansvarliggjøres for at underleverandørene jeg brukte puttet arbeidsgiveravgift og moms i lomma, sier Lars Barg i en kommentar til Dagbladet. Han gir overfor avisen uttrykk for at han er glad for at politiet valgte å ta ut tiltale slik at han kan komme med sin versjon.