<p>Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen fikk minimaskiner i gave fra MEF-sjef Julie Brodtkorb etter innlegget han holdt under årets utgave av Arctic Entrepreneur.</p>Prosjektleder Erik Frogner i AF Gruppen snakket om erfaringene fra E18 Tvedestrand - Arendal.Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen.Glasopor stiller med stor nye stand under konferansen.MEF-sjef Julie Brodtkorb åpnet Arctic Entrepreneur.Markedssjef David Kristianslund i Volvo Maskin.Adm. dir. Ingrid Dahl Hovland i Nye Veier.Avdelingsdirektør Bettina Sandvin i Statens vegvesen.

MEF-Brodtkorb roste Solvik-Olsen: – Du er en av de aller beste

MEF-sjef Julie Brodtkorb åpnet Arctic Entrepreneur 2018 med å fullrose både samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen og bransjen hun representerer.

– I over fire år har vi hatt en fantastisk regjering med en samferdselsminister som virkelig har klart å få uttelling. Du er i ferd med å gå inn i historieboka som en av de aller beste samferdselsministrene vi har hatt, sa Brodtkorb.

– Hyggelig med ros

Solvik-Olsen, som selv satt i salen da Brodtkorb kom med de rosende ordene, satte pris på de positive tilbakemeldingene fra bransjen, men sier til Byggeindustrien at det er små sjanser for at han mister bakkekontakten.

– Vi har mye kontakt med bransjen, så det å få positive tilbakemeldinger på den jobben vi gjør er veldig hyggelig. Det er imidlertid ikke noen fare for at vi mister bakkekontakten. Det er bare å ta turen innom Stortinget hvor det finnes fem partiledere som kjefter oss huden full, ler Solvik-Olsen.

Hyllet bransjen

Julie Brodtkorb hyllet også bransjen og betydningen den har for samfunnsutviklingen, da hun innledet konferansen.

– Vi er så heldige at vi er den beste og viktigste bransjen i Norge. Vi er den bransjen som sørger for at alt annet næringsliv kan komme seg rundt, og vi er den bransjen som bygger løsninger som begrenser konsekvensene ved ekstremvær. Vi er også den bransjen som er best på lærlinger. Vi har grunn til å være stolte og vi tar vårt samfunnsansvar, sa MEF-sjefen.

Stor interesse

Over 1000 deltakere er ventet til Arctic Entrepreneur, som går av stabelen på The Qube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport denne uken. Første dag var det veibygging som var tema for konferansedelen, mens senere i uken blir viktige temaer som blant annet sprengning, ny teknologi og jus i entreprisekontrakter satt på agendaen.

Julie Brodtkorb mener Arctic Entrepreneur for lengst har etablert seg som den største og viktigste møteplassen for anleggsbransjen.

– Årsaken til det er at det er en konferanse som treffer godt i forhold til fagene og sakene bransjen bryr seg om. Vi skal heller ikke undervurdere betydning av det sosiale og det å kunne diskutere faglige utfordringer med andre i bransjen, sier hun.

Interessen for Arctic Entrepreneur gjenspeiler seg også i en utsolgt utstillingsdel med hele 125 utstillere på plass