Sivilingeniør/ingeniør - produktdokumentasjon

SINTEF Byggforsk er et internasjonalt ledende forskningsinstitutt for bærekraftig utvikling av bygg og infrastruktur. Vi løser utfordringer knyttet til hele byggeprosessen, og skaper verdier for våre kunder og for samfunnet gjennom forskning og utvikling, forskningsbasert rådgivning, produktdokumentasjon og kunnskapsformidling.

FirmaSINTEF Byggforsk
FylkeTrøndelag
StedTrondheim
Søknadsfrist04.02.2018

SINTEF Byggforsk, avdeling Arkitektur, byggematerialer og konstruksjoner i Trondheim søker

Sivilingeniør/ingeniør - produktdokumentasjon

Avdelingen utvikler løsninger for våre kunder gjennom forskning, utvikling og innovasjon innenfor hovedfeltene arkitektur, materialteknikk, byggeteknikk, bygningsfysikk og konstruksjonsteknikk. Våre 60 medarbeidere har spisskompetanse innenfor en rekke byggematerialer, og avdelingen har godt utstyrte laboratorier som dekker byggenæringens behov for tjenester. Vi leder og er involvert i store, faglige forskningssentre som SFI Klima 2050 og FME ZEN (The Centre on Zero Emission Neighbourhoods in Smart Cities), og en økende mengde av våre oppdrag er for internasjonale kunder. Alle prosjekter gjennomføres i tett samarbeid med kunder og undervisnings- og forskningsmiljø. For mer informasjon, se www.sintef.no/byggforsk.

Faggruppe Material- og byggeteknikk består i dag av ni personer med kompetanse innen generell byggeteknikk, byggematerialer, klimatilpasset bygging og produktdokumentasjon. Vi arbeider tett med fagmiljøer innen bygningsfysikk, konstruksjonsteknikk, brann, tekniske installasjoner og arkitektur for å utvikle løsninger med god funksjonalitet.

Vårt unike laboratorium er utstyrt for å kunne gjennomføre nødvendig prøving av egenskaper og funksjon under aktuelle klimapåkjenninger for både byggeprodukter og -systemer.

Kvalifikasjoner

Vi søker en erfaren rådgiver til å håndtere oppgaver knyttet til produktdokumentasjon av produkter og systemer for bygg. Vi ser helst at du har med byggeteknisk bakgrunn, men personer med bakgrunn fra andre tekniske fag vil også bli vurdert. Vi søker en medarbeider på master- eller bachelor-nivå, og med erfaring fra forskningsmiljø, entreprenør eller rådgivende ingeniør.

Du er kunde- og løsningsorientert, har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk – og har evnen til å drive fram prosjekter i samarbeid med kunder og kollegaer.

Arbeidsoppgaver

Du vil bli en del av et godt faglig miljø med stor frihet til å utforme din egen hverdag og med stort ansvar. Gjennom våre prosjekter vil du kontinuerlig utvikle din kompetanse.

  • Prosjektledelse av små og store prosjekter innen produktdokumentasjon av produkter og systemer for bygg
  • Utarbeidelse og revisjon av produktdokumentasjon
  • Inspeksjonsvirksomhet av ulike material og vareprodusenter tilknyttet byggevarer i både inn og utland
  • Laboratorieprøving og dokumentasjon av produkter og systemer

Vi tilbyr

  • Konkurransedyktig lønn
  • Gunstige pensjons- og forsikringsordninger
  • Fleksibel arbeidstid
  • Kreativt og tverrfaglig arbeidsmiljø som er internasjonalt anerkjent
  • Gode muligheter for faglig fordypning og utvikling
  • Samarbeid med vitenskapelig personell og studenter ved NTNU
  • Trivelig arbeidsplass med gode kolleger

For nærmere informasjon om stillingen kontakt forskningsleder Ola Asphaug på tlf 90681440, e-post ola.asphaug@sintef.no, eller forskningssjef Jonas Holme, tlf 91521367, e-post jonas.holme@sintef.no.

Søknadsfrist er 4 februar 2018, og du søker via SINTEFs jobbportal.

Vis flere stillinger: