Foto: BoligbyggIllustrasjon: MAP ArkitekterBydelsdirektør Bodil Tjønn i Bydel Bjerke (fra venstre), administrerende direktør i Boligbygg Øivind Christoffersen, byråd for eldre, helse og arbeid Tone Tellevik Dahl, byrådsleder Raymond Johansen og bydelsutvalgsleder i Bydel Bjerke, Bjørn Lundberg. Foto: BoligbyggFoto: BoligbyggFoto: Boligbygg

La ned grunnstein for 80 nye eldreboliger i Oslo

Like før helgen ble grunnsteinen lagt ned for 80 nye Omsorg+ boliger på Bjerke i Oslo.

Det skriver Boligbygg Oslo KF i en pressemelding mandag.

Fredag 19. januar la byrådsleder Raymond Johansen i Oslo kommune ned grunnsteinen for det som skal bli 80 nye Omsorg+ boliger i Bydel Bjerke.

Omsorgsboligene vil etter planen stå ferdige ved utgangen av 2018.

– Det å bo på sykehjem er fantastisk bra når man har behov for det, men de aller fleste ønsker å bo hjemme lengst mulig. Det at vi nå også har muligheten til å etablere enda flere Omsorg+ boliger, som gjør det mulig for deg å få noe ekstra hjelp, er veien å gå i eldreomsorgen, sa byrådsleder Raymond Johansen.

Åtte etasjer

I boksen som byrådslederen la ned, ligger byggetegninger, et myntsett fra 2017, fredagens utgave av Akers Avis Groruddalen, og bilder fra lokalområdet og hele byggeprosessen fram til i dag, skriver Boligbygg.

Boligene er bestilt av byrådsavdelingen for eldre, helse og arbeid, ledet av byråd Tone Tellevik Dahl. Byråden var også til stede ved grunnsteinnedleggelsen, heter det i pressemeldingen.

Når bygget er ferdig, vil det være åtte etasjer høyt, samt en teknisk etasje og to underetasjer. Bygget vil få moderne passivhus-standard.

Omsorg+

Boliger under betegnelsen Omsorg+ er tilpasset eldre som ikke trenger sykehjemsplass, men som har utfordringer med å bo i egen bolig. Det er bemanning i bygget hele døgnet, og en rekke servicefunksjoner er tilgjengelige. Man får en egen privat leilighet tilpasset eldre, samtidig som det legges det til rette for å leve sosialt og aktivt, og benytte seg av de servicetilbudene man har behov for og ønsker å bruke, skriver Boligbygg i meldingen.