Foto: RambøllMarkku Moilanen (fra venstre), styreleder i Rambøll Norge, Ole-Petter Thunes, administrerende direktør Rambøll i Norge, Åse Grimsmo, eiendomssjef Dora og Geir Halmøy, administrerende direktør Dora. Foto: RambøllGeir Halmøy (fra venstre), administrerende direktør i Dora, Ole-Petter Thunes, administrerende direktør Rambøll i Norge og Bjørnar Kristiansen. Foto: RambøllFoto: RambøllFoto: RambøllSlik skal Nyhavna se ut etter andre byggetrinn også er bygget. Illustrasjon: Rambøll

Rambøll flyttet inn i nye Excellent-sertifiserte kontorer i Trondheim

Nylig kunne Rambøll flytte inn i nye kontorer i Nyhavna EN i Trondheim. Rambøll var selv arkitekt og totalrådgiver på det BREEAM NOR Excellent-sertifiserte bygget.

Det skriver Rambøll i en pressemelding fredag.

Byggherre i Nyhavna EN har vært Dora Eiendom, og totalentreprenør er Skanska. Arkitekt og totaltrådgiver Rambøll syntes, ifølge pressemeldingen, at prosjektet var så spennende at de ønsket å flytte inn i bygget selv.

– Det er jo ekstra gøy å få være med å forme et bygg hvor man selv er sluttbruker. Nå må vi leve med de valgene vi har tatt og se hvor brukervennlige de faktisk er, sier Kari Hovin Kjølle, avdelingsleder for Arkitektur og Landskap i Rambøll.

Hele bygget er åpent i midten, med kommunikasjonsårer, kaffemaskin, møteplasser og stille- og møterom, mens arbeidssonene ligger ut mot vinduene og er skjermet for støy.

Løsningene har som mål å fremme faglig utvikling, trivsel og samarbeid for dem som jobber her. De åpne kontorarealene er intime og ikke for store, skriver Rambøll i meldingen.

Nyhavna EN utgjør første byggetrinn i Dora Eiendoms utbygging på Nyhavna i Trondheim, og er på totalt 6.400 kvadratmeter. Neste byggetrinn blir på 8.500 kvadratmeter, skriver Rambøll.