Sekretariatet i Rehabgruppen har ansvaret for gjennomføringen av årets seminar. Fra venstre Anne Friberg, Elisabeth Sørensen og Atle Killerud.

- Behov for økt kompetanse innen rehabilitering av eksisterende bygg

ByggRehabgruppen inviterer til fagseminar på Color Magic Oslo-Kiel 13.-15. mars der ledende leverandører skal gi en innføring i typiske problemstillinger og mulige løsninger for å ivareta god bygningskvalitet og innemiljø.

- Vellykket rehabilitering krever god planlegging og god totalkompetanse. Vår oppfordring er; ikke gjør egne feil, men lær av andres. Ta kontakt med fagfolk tidlig i planleggingsfasen og bruk seriøse aktører i arbeidet. Det er også viktig å kjenne til støtteordninger som kan bidra til, og ytterligere forbedre rehabiliteringen, sier Atle Killerud, teknisk direktør i Firesafe.

Han peker på at kunnskap er nøkkelen til vellykket rehabilitering og derfor gjør seks ledende aktører i bransjen felles sak av kompetanseløftet. Sammen står de bak kompetansesenteret ByggRehabGruppen. Målet er å sikre at aktørene i bransjen har den kunnskapen de trenger når det skal rehabiliteres.

Seminaret i midten av mars er satt sammen for de som har ansvar og oppgaver i eksisterende bygg. Firesafe har sekretariatet i ByggRehabgruppen, og sammen med Anne Friberg og Elisabeth Sørensen, er Atle Killerud klar for arrangementet.

- Vi har også foredragsholder fra Enova. Åtte av ti eiendommer som skal benyttes om 40 år er nemlig allerede bygd. Enova har opprettet støtteprogrammer for å maksimere energieffektiveten også i den eksisterende bygningsmassen. Vi videreformidler viktig informasjon for alle bygningseiere, både næringsbygg og borettslag/sameier, legger han til.

- Rehabilitering er å ta vare på bygningsmassen. Samtidig er det stadig nye krav til brannsikring, isolering, tak, vinduer, piper, akustikk, ventilasjon, fasader og mye mer. Å ha oversikt over hva som er siste nytt innen alle disse feltene krever god informasjon. Dette har vi satt på agendaen på vårt fagseminar, avslutter Killerud.

ByggRehabGruppen består av følgende bedrifter:
Protan, Weber, Glava, GK Norge, Firesafe og Natre Vinduer.