Geotekniker

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region sør
FylkeBuskerud
StedDrammen
Søknadsfrist08.02.2018

Geotekniske undersøkelser og løsninger bærer vegprosjektene våre. I Statens vegvesen jobber du helhetlig for å sikre både trygge grunnforhold og en god trafikkavvikling.

Jobben er selvstendig med stort ansvar, men du kan ikke lykkes uten spille på andres fagkunnskap. Vi legger stor vekt på faglig overføring og erfaringsutveksling.

Stillingen er tilknyttet Vegteknisk seksjon på Ressursavdelingen, med arbeidsoppgaver over hele regionen. Seksjonen har et sterkt tverrfaglig fagmiljø innen geoteknikk, ingeniørgeologi, grunnboring, og laboratorieanalyser, og teller i dag ca 40 medarbeidere. Av disse er 7 geoteknikere, stasjonert på forskjellige steder i regionen. Den som blir ansatt blir også en del av hele Statens vegvesens geoteknikk -fagmiljø på landsbasis som teller ca. 60 geoteknikere.

Stasjoneringssted er fortrinnsvis Drammen, men andre kontorsteder i regionen kan være aktuelle.

Arbeidsoppgaver

  • Arbeidsområdet omfatter geoteknisk prosjektering, rådgivning, kontroll og oppfølging i både plan-, bygge- og driftsfasen.
  • Det pågår mange store plan- og byggeprosjekter i regionen, og det er stort behov for fagpersonell til å løse mange interessante arbeidsoppgaver i forbindelse med disse prosjektene. Eksempler på dette kan være fellesprosjektet E16/Ringeriksbanen og Rv23 Dagslett-Linnes, begge prosjekter med spennende faglige geotekniske utfordringer.
  • Oppfølging og sikringstiltak av skredhendelser i regionen.
  • I tillegg til interessante og krevende geotekniske arbeidsoppgaver i forbindelse med veger og konstruksjoner i hele Region sør, har vi en landsomfattende spesialistfunksjon (GEOSØR) i samarbeid med Vegdirektoratet innen samme fagområde. Det vil være noe arbeid i andre regioner og i Vegdirektoratet, i første rekke gjelder dette prosjektering og prosjekteringskontroll, geoteknisk rådgivning, håndbok- og FoU-arbeid.
  • Du styrer prosessen selv og trekker inn andres kompetanse der det trengs.

For den rette personen kan det være aktuelt med fagkoordinerings oppgaver i seksjonen.

Statens vegvesen ønsker å legge til rette for at det skal være gode muligheter for å velge spesialisering og arbeidsoppgaver selv innen fagfeltet.

Kvalifikasjonskrav

  • Du har relevant utdanning fra universitet eller høgskole, minimum 5 år.
  • Hvis du har sterk og allsidig praksis eller etterutdanning og gode personlige forutsetninger for stillingen, kan vi se bort fra utdanningskravet.
  • Du bør ha minimum 5 års erfaring fra relevant geoteknisk arbeid.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk er en forutsetning.

Dette vil vi også legge vekt på

Du bør ha evne til å ta initiativ og finne løsninger i stadig nye situasjoner. Oppgavene spenner fra de små detaljutfordringene til de store planene, og du vil ha stor nytte av overblikk og evne til å se sammenhenger. Hvis du også er god til å samarbeide og kan bruke relevante dataverktøy, er du godt rustet.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT (www.nokut.no).

Et godt sted å jobbe

Statens vegvesen har sterke og sammensatte fagmiljø bestående av mange profesjoner som jobber i samspill og tett samarbeid. Det er høy trivsel hos oss, vi har fleksibel arbeidstid og en rekke velferdsordninger. I States vegvesen er det også en gunstig pensjonsordning med 2% innskudd til Statens pensjonskasse.

Vi kan ellers tilby konkurransedyktige betingelser.

Medarbeiderne i Statens vegvesen skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders og kjønnssammensetning og rekrutter personer med innvandrerbakgrunn.

Som en IA-virksomhet vil arbeidsforholdene bli lagt til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

For mer informasjon om stillingen- ta kontakt med Seksjonsleder Geir Steen-Tveit på telefon 975 26 364.

Søk stilling

Vis flere stillinger: