MGF-direktør Tone M. Lindberg presenterte onsdag rekordstor interesse for Vei og Anlegg, og salgsøkning i maskinmarkedet.

Vei og Anlegg blir rekordstort - og maskinsalget økte i 2017

– Anleggsbransjen går meget bra, og vi venter all time high-besøk på Vei og Anlegg i mai, sier MGF-direktør Tone M. Lindberg.

Norges største treff for anleggsbransjen arrangeres 2.-6. mai i år på X Meeting Point på Hellerudsletta utenfor Oslo. Innvendig blir det utstillere i et areal på 8.000 kvadratmeter – dobbelt så stort som i 2015. Så mange som 120 utstillere har meldt sin ankomst, noe som er ny rekord ifølge MGF-direktøren.

– Utendørs-området blir også vesentlig større enn tidligere, med 127 utstillere fordelt på 56.300 kvadratmeter, sier MGF-sjefen.

Hotellrom kan bli vanskelig

Med den store interessen for årets bransjetreff, følger det også noen utfordringer når det gjelder hotellrom.

– Det blir vanskelig å skaffe hotellrom dersom dette ikke gjøres i god tid i forveien. Også parkeringsmulighetene er begrenset på Damjordet, og faren for at det blir et gjørmehav der hvis det kommer nedbør, er stor. Derfor oppfordrer vi alle som har mulighet til det om å reise kollektivt, sier Lindberg.

Venter 25.000

På grunn av at det er ventet rundt 25.000 mennesker på Hellerudsletta under messen (23.000 i 2015), er det satt opp shuttlebusser fra Lillestrøm stasjon til messeområdet.

– Bussene vil ha hyppige avganger, så vi tror og håper at transporten til og fra messeområdet vil fungere godt. For øvrig blir det fem sluser ved inngangspartiet til området; tre for de som har registrert seg, og to for de andre, sier Lindberg.

På åpningsdagen arrangeres det Ungdomsdag på Vei og Anlegg, for å vise de unge hva bransjen har å tilby. I tillegg vil lærlinger være på plass under hele messen.

Smart Industri

MGF arrangerer også bransjetreffet Smart Industri i samarbeid med flere bransjeforeninger og utdanningsinstitusjoner i forkant av Vei og Anlegg på Norges Varemesse fra 17.-19. april.

– Vi har lyst til å gjøre en happening også for industrien, og skal se på hva som kan skape norsk suksess. Her blir det konferanser, messe i to haller, fokus på kompetanseheving og korte, men gode kurs. I tillegg blir det ungdomsarrangementer alle de tre dagene, sier Lindberg, og forteller at 55 utstillere er påmeldt så langt.

– Det kommer utstillere fra bransjene sveis, maskinering, automasjon, robotisering og teknologi, sier Lindberg.

Maskinsalget økte i fjor

Ellers offentliggjorde MGF salgstallene for anleggsmaskiner i 2017 onsdag.

– Vi ser at medlemmene våre gjorde det enda bedre i fjor enn året før. I det hele tatt går det svært godt i anleggsbransjen, sier Lindberg.

På toppen av salgslisten for 2017 ligger beltegravemaskiner, med minigravere med belter på andre plass.

– Hjullastere havnet på tredje plass, mens gravemaskiner med hjul havnet som nummer fire. Vi ser også at kompressorer og verktøymaskiner solgte mer i 2017 enn i 2016, likeså trebearbeidingsmaskiner, sier Lindberg.