BetonmastHæhre Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS Kjøper 20 DA40 Doosan rammestyrte dumpere fra Rosendal Maskin AS. Bak fra venstre: Ole Marius Rosendal, Thomas Jonsebråten, Lars Hæhre. Foran fra venstre: Frank Ole Sørensen, Kåre Rosendal. Foto: Klaus Eriksen

Hæhre & Isachsen Maskinutleie kjøper 20 Doosan-dumpere

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS kjøper 20 40-tonns DA40 Doosan rammestyrte dumpere.

Avtalen med 20 DA40 er den største ordren Rosendal Maskin AS har mottatt noen gang og er også en av de største for Doosan fabrikken i Elnesvågen.

Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS vil dermed rendyrke 40-tonns dumpere fra Doosan i sin flåte som teller hele 59 rammestyrete dumpere. I avtalen inngår innbytte på åtte Volvo, fire Cat og åtte Doosan.

– Dette er den største ordren av dumpere vi inngår noensinne. DA40 er et meget bra produkt, og vi ser det er en fordel å kjøre én type maskin i dette segmentet. Det har med opplæring av førere, service og vedlikehold å gjøre. Det er forskjeller på å kjøre de ulike merkene, sier daglig leder Frank Ole Sørensen i Hæhre & Isachsen Maskinutleie.

Assisterende daglig leder i BetonmastHæhre Anlegg, Lars Hæhre, bekrefter at det spesielt for dumpere er en fordel å ha mange maskiner fra samme produsent.

– Maskinkabalen i selskapet begynner å bli ganske omfattende. Bare innen rammestyrte dumpere og tipptrucker har BetonmastHæhre 103 maskiner i drift i egen regi, sier Lars Hæhre.

– Maskinene vil leveres første halvår 2018 og vil gå med serviceavtaler som betyr mye for oss. Det at maskinene har serviceavtaler på fem år sikrer en forutsigbarhet for kunden og vårt ettermarked, sier Ole Marius Rosendal.

Daglig leder i Hæhre & Isachsen Maskinutleie AS, Frank Ole Sørensen, legger ikke skjul på at det er hyggelig at Doosan-dumperne produseres ved den tidligere Moxy-fabrikken i Elnesvågen like utenfor Molde.

– Hæhre har opp gjennom årene handlet mer enn 100 rammestyrte dumpere som er produsert ved den norske fabrikken - både Moxy og Doosan. At det er norskprodusert betyr litt det også, og det gjør det ofte litt enklere å få gjennom endringer og ønsker, sier Sørensen.