Produktsjef Jarle Tvetenstrand og miljø- og dokumentasjonsansvarlig Trond Risberg i Isola.

EPD på vindsperrer fra Isola

Isola har utarbeidet EPD på to av vindsperrene i Tyvek-sortimentet.

I samarbeid med EPD Norge og det tyske instituttet IBU, har Isola utarbeidet miljødeklarasjonen på Isola Tyvek Soft Xtra og Isola Tyvek UV fasade vindsperre.

– Endelig kan vi tilby EPD på det jeg mener er verdens beste vindsperre, sier en stolt produktsjef Jarle Tvetenstrand i en pressemelding.

Byggenæringen står for en stor andel av verdens CO2-utslipp og må ha et høyt fokus på dette for å redusere problemet. En EPD viser konkrete tall på hvilke miljøkonsekvenser det har å produsere produktet og man blir derved gitt mulighet til å velge det mest miljøvennlige alternativet.

– Vi ser på EPD som et forbedringsverktøy for oss, ved at vi kan utfordre leverandører og oss selv på å begrense miljøkonsekvensene ved våre produkter, forklarer Trond Risberg, miljø- og dokumentasjonsansvarlig på Isola.

Etter hvert som flere produkter får EPD blir det lettere å se miljøkonsekvenser i sammenheng og hvilken miljøbelastning bygget har når det står ferdig. De som ønsker BREEAM-sertifisering på sine prosjekter vil kunne samle poeng ved å benytte produkter med EPD.

Isola jobber med å utvikle miljødeklarasjon på flere produkter i porteføljen. Fra tidligere finnes EPD på Mestertekk og en generisk EPD for tekke-produkter.