Snøen laver ned over Østlandet. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Skoler og barnehager i Telemark og Agder stengt på grunn av været

Skoler og barnehager i Siljan og Skien er stengt på grunn av snøværet og strømbrudd. Skien kommune har satt kriseberedskap.

Tre barnehager er stengt i Skien, og i Siljan holder Midtbygda skole stengt, melder NRK.

Skagerak Energi opplyser at drøyt 1.400 husstander i Skien og 430 i Siljan er rammet av strømbrudd tirsdag formiddag. Kombinert med store snømengder fører dette til at situasjonen er utfordrende.

– Elever som er på skolen, blir tatt hånd om. Vi ber dere om å hente dem så raskt som mulig, siden skolen er uten strøm. Barn som har tatt buss til skolen, er satt av på servicekontoret og må hentes der, skriver skolen.

På grunn av snøproblemene satte Skien kommune kriseledelse tirsdag morgen. Kriseledelsen har som formål å koordinere innsatsen rundt problemene med været det siste døgnet.

I Agder-fylkene var også snøen årsak til mange strømbrudd, og tirsdag formiddag var over 13.000 kunder uten strømforbindelse, rapporterer Agder Energi. Av samme grunn som i Telemark var også barnehager og skoler stengt der, blant annet i Vegårshei hvor to private barnehager måtte stenge, mens de kommunale kunne holde åpent, skriver Tvedestrandsposten.

– Flere steder er uten vann, vi er uten fasttelefon, og mobilnettet er ustabilt og ramler ut. Vegårshei Bo og omsorgssenter har også mistet strømmen over nettet, men har eget aggregat, så der går det greit, sier Glemming til avisen ifølge Agderposten.