Carl Henrik Borchsenius

- Positive signaler for eiendomsbransjen

Den nye regjeringserklæringen inneholder flere elementer som kan bidra til å videreutvikle eiendomsbransjen i en mer bærekraftig retning.

Det mener Norsk Eiendom.
- I den nye regjeringserklæringen skriver Høyre, Fremskrittspartiet og Venstre at de vil legge til rette for et grønt skatteskift. Politikken på dette området skal bidra til å redusere norske klimagassutslipp. De sier også at Norge skal være et foregangsland i utviklingen av en grønn, sirkulær økonomi som utnytter ressursene bedre. Dette er sentrale punkter fra Eiendomssektorens veikart mot 2050 som nå altså er blitt tatt med i den nye regjeringserklæringen, sier næringspolitisk rådgiver Carl Henrik Borchsenius i Norsk Eiendom. 

Innenfor skatt og avgift sier erklæringen at de vil forenkle merverdiavgiftsystemet. Norsk Eiendom har i lang tid arbeidet for nettopp dette. 

- Merverdiavgiftsystemet er i dag sammensatt og komplisert. En forenkling av dette vil være et løft for bransjen, sier han.

- Selv om det helt sikkert vil bli mange utfordringer for den nye regjeringen fremover, er vi optimister på vegne av bransjen. Det skal videre bli spennende å følge med på eventuelt nye statsråder som berører vår bransje. Vi i Norsk Eiendom vil uansett fortsette vårt langsiktige samarbeid med myndighetene, avslutter Borchsenius.