Trafikkoperatører - Mosjøen

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og

statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7500 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region nord
FylkeNordland
StedMosjøen
Søknadsfrist31.01.2018

Vegtrafikksentralen (VTS) Region nord er, som en av fem vegtrafikksentraler i Norge, et viktig ansikt utad for Statens vegvesen og etatens operative beredskapsenhet for Nord- Norge.

Til denne viktige jobben søker vi 2 trafikkoperatører i 100% stilling, og 1 trafikkoperatør i 50% stilling med variabel arbeidstid og tilkallingsvakter. Denne stillingen kan gi mulighet for 100 % tilsetting. VTS er operativ døgnet rundt hver eneste dag i året, og trafikkoperatørene går i 3 - skiftsplan med jobb hver 3. helg. Vi søker derfor deg som ønsker en spennende jobb og som kan jobbe fleksibelt hele døgnet og året rundt.

Kontorsted er Vegtrafikksentralen i Mosjøen, og den som tilsettes må ha bosted i Mosjøen eller nærmeste omegn.

Vi ber deg presisere hvilken stilling du søker på.

Arbeidsområde

VTS har ansvar for trafikkovervåking, styring og overvåkning av tekniske installasjoner langs veg og i tunneler, samt trafikkinformasjon overfor publikum. VTS har vurderingsansvar for å formidle behov for vedlikehold og akutte tiltak på vegnettet, samt ansvar for koordinering og varsling ved hendelser på veg.

Hovedarbeidsoppgaver

  • produsere veg- og trafikkinformasjon
  • betjene publikumstelefonen 175
  • styre og overvåke vegnettet ved hjelp av tekniske installasjoner
  • bidra med beslutningsstøtte for vegvedlikehold
  • håndtere løpende hendelser

Utvikling og kvalitetssikring av de enkelte arbeidsoppgaver og prosesser vil inngå som en del av stillingen. Arbeidet består av utstrakt bruk av dataverktøy og den teknologiske utviklingen for fagområdet er stor.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som kan beherske stressituasjoner og som er handledyktig og rolig når mye skjer samtidig i krevende situasjoner. Personlig egnethet for stillingen vil derfor bli tillagt stor vekt. Du må ha minimum 2-årig høyskoleutdanning/teknisk fagskole innenfor relevante fag. Ved sterk og allsidig praksis fra aktuelle fagområder, eventuelt etterutdanning og gode personlige forutsetninger, kan utdanningskravet fravikes.

Stillingen krever førerkort klasse B.

Det er en forutsetning at de som tilsettes kan gjennomføre trafikkoperatørstudiet til Statens vegvesen, som vil medføre noe reiseaktivitet og egenstudier.

Dette vil vi også legge vekt på:

  • god forståelse og ferdigheter i bruk av dataverktøy
  • god muntlig formuleringsevne på norsk, blant annet for dialog med publikum og samarbeidspartnere, samt trafikkinformasjon til media
  • god skriftlig formuleringsevne for presis og rask loggføring av hendelser
  • gode engelskkunnskaper for å håndtere nødmeldinger/-samtaler
  • gode egenskaper til å jobbe i team og bidra til et godt arbeidsmiljø

Det er også en fordel om du kan snakke/forstå samisk og/eller russisk. Videre ønsker vi at du har gode geografiske kunnskaper om Nord-Norge.

Generelt om oss

Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer.

Vi tilbyr også disse godene:

  • introduksjonsprogram og fadderordning
  • pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Flere opplysninger om stillingen kan fås hos seksjonsleder Arnmod Bjørnstad på telefon 751 14875/ 975 85 395 eller e-post: arnmod.bjornstad@vegvesen.no eller hos fagansvarlig info Anita Lillevik, tlf. 751 14849/ 936 14 455.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, og våre ansatte skal gjenspeile befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at søkerlisten kan bli offentliggjort, selv om du har bedt om unntak fra denne, jf.Offl. § 25. Du vil i så fall bli varslet.

Søk stilling

Vis flere stillinger: