Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Flere vil lage «Byregnskapet» for Oslo sentrum

Tirsdag 9. januar gikk tilbudsfristen ut for «Byregnskapet,» som Plan- og bygningsetaten utlyste et offentlig tilbud på før jul. Etaten er godt fornøyd med oppslutningen.

- Vi har fått inn syv gode tilbud, forteller Hogne Hove, assisterende direktør i Plan- og bygningsetaten i en pressemelding.

- Det er hyggelig at flere er interesserte i å bidra inn i Bilfritt byliv, som gir nye forutsetninger for kulturliv, næringsliv og byens innbyggere. Med et eget byregnskap kan vi utvikle gode metoder for å måle påvirkningen og konsekvensene av endringene som skjer i sentrum nå, forklarer Hove videre.

«Byregenskapet» er planlagt å ta for seg tre ulike tema, i tre ulike deler: byliv, bymiljø og byøkonomi. Det er byøkonomidelen av «Byregnskapet» som nå har vært på konkurranse. Denne delen gjør Plan- og bygningsetaten i samarbeid med næringslivet.

- Byøkonomi handler om markedskreftenes rolle som drivkraft i byutviklingen. Vi ønsker å finne ut mer om hvordan markedet påvirkes av endringene som skjer i sentrum nå, samt å utvikle en metode der regnskapet for sentrum kan følges over tid, avslutter Hove.

Plan- og bygningsetaten har ansvaret for å koordinere tiltakene i Bilfritt byliv. Valg av tilbyder skjer i løpet av januar.