Jarle Hillestad; Joakim Aarøe og Carl Christian Fon ved byggeplassen vis a vis kontorlokalene på Nordre Fokserød der de har kjøpt ti dekar tomt av Sandefjord kommune.

Fon Anlegg vokser

Jarle Hillestad og Carl Christian Fon satset sammen med gründerne av Fon Anlegg på tampen av 2016. Ett år senere har bedriften vokst fra 5 ansatte til 18, og bygger nå helt nytt lager på Fokserød. 

 – Veksten i ansatte gjenspeiles i både omsetningsøkning og forventet resultat, sier styreleder i Fon Anlegg, Jarle Hillestad.

Omsetningen har i andre driftsår kommet opp i nær 37 millioner, og han forteller at resultatet så langt viser betydelig mer enn gjennomsnittet for bransjen.

– Vi har en god oppdragsmengde, med en miks av kunder vi kjenner fra før og helt nye. Arbeidet vi utfører pågår hovedsakelig i Vestfold og Sandefjord, sier han i en melding fra selskapet.

Bygger nytt lager på Fokserød
Hillestad er ikke redd veksten har vært for bratt, med prognosene for bransjen og oppdragsmengden maskinentreprenøren har sikret seg ser Hillestad at det er grunnlag for fortsatt vekst. Derfor har Fon Anlegg også kjøpt en tomt på 10 dekar av Sandefjord kommune.

– Her er arbeider med oppfylling i full gang, før vi bygger lageret vi har behov for. I første omgang bygger vi et lager med vaskehall på ca 550 kvadratmeter, sier Hillestad.

Økt maskinpark
Lagringsbehovet er utvilsomt til stede, etter at maskinparken gjennom året har økt til ni gravemaskiner i størrelse fra 1,8 tonn til 26 tonn, en hjullaster, en dumper, et valsetog, tre lastebiler og 13 varebiler.

­– Vi har også etablert kontor på Nordre Fokserød 21, og har i tillegg til lageret vi nå bygger et annet lager på Råstad, sier styrelederen.

Hillestad forteller at blant de 18 ansatte ved Fon Anlegg, har bedriften to lærlinger. I tillegg har bedriften skoleelever utplassert. Disse er elever ved linjen for bygg- og anleggsteknikk ved Re Videregående skole.

– Det er ikke enkelt å rekruttere fagarbeidere, men vi har vært heldige og fått ansatt både maskinførere og grunnarbeidere med fagbrev, sier Hillestad.

Fon Anlegg har gått fra fem ansatte til 18.