Illustrasjonsfoto: Marianne Løvland / NTB scanpix

Fire dager etter entreprenørkonkurs startet eieren opp nytt selskap

15. desember i fjor ble Rotary Bygg AS i Tromsø begjært konkurs. 19. desember startet eieren opp firmaet Rotary-Bygg AS.

Det skriver økonominettstedet nord24.no i en artikkel mandag.

Tidligere i høst skrev nettmagasinet om Rotary Bygg, som påtok seg totalrenovering uten nødvendige godkjenninger på plass. Selskapet ble etablert i 2015.

15.desember ble bedriften begjært konkurs. Konkursbegjæringen ble nylig tatt til følge i Nord-Troms tingrett, og konkursen er dermed åpnet.

19 desember i 2017, fire dager etter konkursbegjæringen, registrerte daglig leder og eier Geroge Marius Rotaru fra Tromsø det likelydende selskapet Rotary-Bygg AS i Brønnøysundregistrene. Denne gangen var bedriften registrert med forretningsadresse i Oslo.

Selskapet er registert med en kapital på 30.000 kroner.

Bostyrer for Rotary Bygg, Bjørn August Krane, sier til Nord24.no at han ikke har fått tak i daglig leder og eier Rotaru.

– Jeg registrerer at det har skjedd lite i firmaet i høst, og at det nesten har stoppet opp. Konkursen er uansett nå et faktum, og selskapet blir slettet og avviklet, sier han.

Krane sier at samlede krav er på 518.000 kroner, hvorav rundt halvparten er skatt og den andre halvparten er moms. Frist for krav i boet er 16.februar. Første skiftesamling er 23.februar i Nord-Troms tingrett.