Foto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English HeritageFoto: English Heritage

Se verdens første jernbru rehabiliteres

Frivillige donasjoner på flere titalls millioner kroner har muliggjort rehabilitering av verdens første bru bygget i støpejern.

Rehabiliteringsarbeider har startet på The Iron Bridge over elven Severn i Shropshire i Storbritannia. Brua ble bygget i 1779, og er den første brua i verden som er bygget i støpejern, heter det i en pressemelding fra den veldedige organisasjonen English Heritage.

Flere sprekker i brua har nødvendiggjort rehabilitering for omtrent 40 millioner norske kroner. Det er English Heritage som står som eier av brua og rehabiliteringsprosjektet.

Rehabiliteringen er finansiert med frivillige donasjoner, og en av de mest generøse gavene kommer fra den tyske organisasjonen Hermann Reemtsma Foundation, som ga nesten 10 millioner kroner til rehabiliteringsarbeidet.

– The Iron Bridge er en av de viktigste, om ikke den viktigste, brua som noensinne er bygget, uttaler administrerende direktør Kate Mavor i English Heritage.