Illustrasjon: Ratio arkitekterIllustrasjon: Ratio arkitekterIllustrasjon: Ratio arkitekter

Søren Nielsen vant kontrakt om Brønnøysundregistrenes nye lokaler

Nærings- og fiskeridepartementet har besluttet at Søren Nielsen AS får jobben med å bygge de nye lokalene i Brønnøy sentrum som skal leies ut til Brønnøysundregistrene.

Det skriver Nærings- og fiskeridepartementet i en pressemelding fredag.

– Dagens kontorlokaler overholder ikke kravene til en moderne kunnskapsarbeidsplass. Nå skal de få et flott, nytt bygg som vi alle kan være stolte av. Vi har satt strenge krav til registrenes sikkerhet i dette arbeidet, og derfor har anbudsprosessen vært mer omfattende enn for vanlige kontorbygg, sier næringsminister Monica Mæland (H) i pressemeldingen.

Avtalen med Søren Nielsen betyr, ifølge meldingen, at de ansatte ved Brønnøysundregistrene kan flytte inn i nye og moderne lokaler senhøsten 2020.

– Brønnøysundregistrene er en stor etat med over 500 ansatte. De som har sitt daglige virke i dagens bygg, har hatt krevende arbeidsforhold i lang tid. Nå kan de om få år flytte inn i nye lokaler som skal gi trivsel, kreativitet og nye arbeidsformer, sier Mæland.

Det er flere selskaper som har gitt tilbud i anbudsprosessen. Tilbudet fra Søren Nielsen skilte seg, ifølge pressemeldingen, positivt ut både når det gjelder årlig husleiekostnad og egnethet.

– Ved å gjennomføre denne anbudskonkurransen har vi spart skattebetalerne for flere hundre millioner kroner. Søren Nielsen har i tillegg levert et tilbud av høy arkitektonisk kvalitet, og som tar godt vare på sikkerheten til Brønnøysundregistrene, uttaler Mæland i meldingen.

Fra offentliggjøringen av anbudsvinneren 5. januar vil det være en karensperiode på ti dager hvor anbyderen som ikke er valgt ut eventuelt kan innlevere sine innsigelser. Det var én annen tilbyder som kom til sluttrunden i tillegg til Søren Nielsen. Etter dette signeres kontrakt, og arbeidet kan starte for fullt.

– Det er mange som har arbeidet med denne saken i lang tid. Nå håper jeg anleggsmaskinene kommer i gang så snart som mulig, sier Mæland i pressemeldingen.