La hvitt tak på Hotell Scandic Portalen

Det splitter nye Hotell Scandic Portalen i Lillestrøm åpner 9. januar opp for sine gjester. På taket er det lagt en hvit takmembran som skal reflektere sollyset og dermed bidra til å regulere takets temperatur. 

Hotellet vil få 220 rom fordelt på 12 etasjer og er dermed den høyeste bygningen i området. I tillegg har bygget en takvinkel på hele 42 grader.

Det er taktekkerfirmaet Nortekk som har tekket taket, med takmembran fra Derbigum – og for dem var ikke dette et prosjekt uten utfordringer.

- Hotellet er både høyt og bratt, så vi var nødt til å bruke klatreutstyr. Dette ga jo noen utfordringer underveis, men vi har lang erfaring med taktekking og er vant til å jobbe i et høyt tempo, så alt gikk etter planen og resultatet av taket har blitt kjempefint med en fin og lys fremtoning, sier prosjektleder Thomas Ragnøy i Nortekk i en pressemelding.

Administrerende direktør Bengt Løkke i Derbigum sier at i tillegg til den lyse fremtoningen, gir den hvite takmembranen flere andre fordeler.

- Den store fordelen ved å bruke Derbicolor White er at takmembranen effektivt hindrer at takoverflaten overopphetes. Dette er fordi takmembranen reflekterer solstrålene slik at energien ikke omdannes til varme i taket. Samtidig sparer man penger på fremtidige driftsomkostninger siden man ikke trenger å kjøle bygningen ned i sommerhalvåret. Den hvite takoverflaten gjør det rett og slett enkelt å holde temperaturen under kontroll. Når overflatetemperaturen senkes, vil dessuten belastningen på takkonstruksjonen også bli mindre, sier Løkke.

Nortekk har også tekket taket til hele Portalen-prosjektet, som i tillegg til hotellet rommer både boliger, kontorbygg, takhager og parkeringsrom.

- For å bygge miljøvennlig og energieffektivt er man nødt til å stille krav til byggematerialene, og vi er glad for at våre løsninger lever opp til de høye kravene, sier Bengt Løkke.