Arkivfoto: Sindre Sverdrup Strand

M3 Anlegg er konkurs

Styret i M3 Anlegg AS opplyser at selskapet har kommet i en akutt økonomisk situasjon, og at de ser seg nødt til å begjære oppbud.

Det betyr at rundt 180 personer mister jobben.

Det er Avisa Nordland som torsdag kveld omtaler konkursen.

Det Nordland-baserte selskapet hadde ifølge proff.no i 2016 en omsetning på 414 millioner kroner, og et negativt resultat på 66,3 millioner kroner.

Ifølge Avisa Nordland sendte selskapet torsdag kveld ut en pressemelding som omtalte selskapets konkurs.

– M3 Anlegg har vært i en utfordrende økonomisk situasjon i 2017. Dagens styre har i den korte tiden siden det tiltrådte fokusert sterkt på å gå gjennom drift og prosjekter for å få god oversikt og kontroll over selskapets situasjon, heter det i meldingen som er undertegnet styreleder Christer Johnsen.

Han peker i meldingen på at det i store samferdselsprosjekter i Bodø og Stavanger, hvor M3 Anlegg er underentreprenør til store riksentreprenører, går betydelig dårligere enn tidligere rapportert fra prosjektene.

- Prognosene fremover ser også mye verre ut enn forventet, skriver selskapet.

- Dette sammen med tidligere kjent feilkalkulering av prosjektet i Stavanger har nå lagt et betydelig press på likviditeten til M3 Anlegg AS med det resultat at selskapet har kommet i en akutt økonomisk situasjon. Styret og administrasjonen har derfor siden medio desember 2017 jobbet med en refinansiering av M3 Anlegg, heter det i meldingen.

Det skal den senere tiden blitt tilført kapital fra eierne, men man har ikke funnet en løsning som kan redde selskapet.

- Det er med dyp beklagelse styret innser at det på tross av iherdig innsats ikke har vært mulig å finne en omforent løsning som gir grunnlag for videre drift. Styret hadde da intet annet valg enn å melde oppbud. Vi beklager sterkt de konsekvenser dette har for våre ansatte, leverandører, aksjonærer, samarbeidspartnere og andre kreditorer, skriver styrelederen.