"Kokongen", Vågen videregående skole – spenstig arkitektur som gir god grobunn for alger. Foto: Mycoteam

Fukt, forskning og forsikring på Nasjonalt fuktseminar

Det blir nasjonalt fuktseminar i 2018 også! Viktige tema denne gang blir juridiske forhold rundt skadesanering, informasjonsflyt ved boligsalg, og fukt i byggeprosess.

Når skader eller mangler skal utbedres, er det ofte gråsoner der både forsikringstaker og saneringsfirma kan ha vanskeligheter med å manøvrere. Mange profesjonelle aktører uttaler seg så forvirrende at huseierne ikke skjønner hva de kan få erstattet eller hva de bør foreta seg.

Mycoteam og SINTEF Byggforsk ønsker derfor å rydde opp i begreper som levetid, standard, verdi og dekningsområde.

– Vi har noen feil som ofte begås, blant annet ved fratrekk for alder, og vil se nærmere på disse. Vi vil også presentere nye vurderinger av kvaliteten på informasjon ved boligsalg – blir kjøperen klokere, spør seniorforsker Sverre B. Holøs ved SINTEF Byggforsk seg i en pressemelding.

Det vil bli satt søkelys på moderne arkitektur og hvordan man kan unngå fuktproblemer. Byggfukt er et annet viktig tema: Hva gjør man den dagen det styrtregner på byggeplassen? Vi får presentert ulike aktørers syn på fukt i byggeprosessen, samt erfaringer med fukt i tak og fasader på spenstig fasadearkitektur.

Erfaringer med modulbygging står også på agendaen. Ved skader i modulbygg kan det være store utfordringer ved undersøkelser og utbedring.

Seminaret holdes på Meet Ullevaal (Tidligere UBC), onsdag 14. mars kl. 9.00-16.00.