E18-strekningen mellom Knapstad og Retvet sto ferdig høsten 2016. NCC hadde i utgangspunktet en hovedentreprisekontrakt på 836 millioner kroner. Nå krever selskapet 200 millioner kroner ekstra i forbindelse  med sluttoppgjøret.

NCC krever 200 millioner etter E18-prosjekt

NCC Infrastructure og Statens vegvesen er svært uenig om sluttoppgjøret etter utbyggingen av E18 Knapstad-Retvet.

Ifølge Smaalenenes Avis (krever innlogging), som først omtalte saken, krever NCC cirka 200 millioner kroner i erstatning etter utbyggingen av den 6,2 kilometer lange firefeltsstrekningen mellom Knapstad og Retvet i Østfold og Akershus fylker.

Ingen kommentar

NCC vil foreløpig ikke komme med detaljer rundt hva som ligger bak 200-millioners kravet. Hovedentreprenøren hadde i utgangspunktet en kontrakt i prosjektet på 836 millioner kroner.

– På nåværende tidspunkt ønsker vi ikke å komme med ytterligere kommentarer til saken utover at den dreier seg om en uenighet mellom partene om sluttoppgjøret knyttet til utbyggingen av E18 Knapstad-Retvet, skriver advokat Kristin Avenstroup Haugen i NCC Norge i en e-post til Byggeindustrien.

Uenig

Statens vegvesen er uenig i NCC sitt krav og vil ifølge prosjektleder Elin Bustnes Amundsen gå rettens vei hvis partene ikke kommer til enighet.

– Statens vegvesen er ikke enig i kravet og kommer til å levere et motkrav, sier Amundsen til Smaalenenes Avis.

Kompliserte grunnforhold

På NCC sine nettsider beskriver entreprenørselskapet E18-entreprisen som omfattende med stedvis kompliserte grunnforhold. Den 6,2 kilometer lange strekningen er bygget gjennom tre ulike kvikkleiere områder. Blant annet ble den 300 meter lange og 28 meter brede Hobølelva bru bygget i et kvikkleireområde. Brua er fundamentert på cirka 3300 meter skrå stålrørspeler, skriver NCC.

Byggingen av ny E18 mellom Knapstad og Retvet omfattet til sammen fem bruer i hovedlinja, en faunapassasje, en miljøtunnel og en kryssende kulvert. Prosjektet omfattet også sprengning og flytting av cirka 735.000 kubikk fjell, samt forflytting av 815.000 kubikk jord, ifølge NCC.