E18 i Holmestrand stenges i helgen

E18 i Holmestrand stenges i helgen i forbindelse med oppgradering av en tunnel på den 8 kilometer lange strekningen mellom Island og Helland.

– Grunnen til at vi stenger er at vi skal ha en oppgradering av Brekketunnelen som er den siste av seks tunneler på E18 i nordre Vestfold som skal oppgraderes, sier byggeleder Øyvind Pettersen-Dahl i Statens vegvesen til NRK.

Oppgraderingen av tunnelen starter i det sørgående løpet allerede fredag, og strekningen stenges klokken 20 på kvelden. Gjenåpning skjer senest søndag morgen klokken 6.

– Av praktiske grunner så stenger vi fra Island til Helland, det vil si at sørgående trafikk blir ledet om fra Islandkrysset og inn på riksvei 35, også kalt Bispeveien. Mens nordgående trafikk blir ledet av på Helland slik at man må kjøre gamle E18 gjennom Holmestrand, sier byggelederen.

Om et par måneder vil trafikken bli ledet over i det sørgående løpet mens oppgraderingen av det nordgående løpet pågår. Oppgraderingen av tunnelen ventes å være ferdig innen påske.

Vegvesenet gjennomfører nå omfattende rehabilitering av en rekke tunneler på grunn av omfattende slitasje. Det foreligger krav om at alle riksveitunneler med en lengde over 500 meter skal oppfylle kravene i forskriften om tunnelsikkerhet innen 2019. Regjeringen har satt av 8 milliarder kroner til rehabilitering av alle landets veitunneler som er over en halv kilometer lange.