Arkitekt: Foster + PartnersArkitekt: Foster + PartnersArkitekt: Foster + Partners

HSHansen fikk dansk prestisjekontrakt

HSHansen fikk i desember kontrakten på tak- og fasadearbeidet på det nye Soundport Project på Kastrup Havn i København til nærmere 200 millioner kroner.

Soundport er det nye forskningssenteret for legemiddelfirmaet Ferring. Ferring har i dag sitt danske kontor i Ørestaden på København og flytter for å få plass til å utvide antall medarbeidere fra 500 til 750.

I alt blir det nye hovedkontoret på 24.000 kvadratmeter med kontorer og laboratorier med utsikt. Det store, sentrale atriet på havsiden blir bygningens hjerte. Det har kafé under et selvbærende tak og panoramautsikt over sundet til Malmø der Ferring Pharmaceuticals i sin tid ble grunnlagt.

Byggherren bak Soundport Project er Soundport A/S, som er stiftet av Ferring. Bygningen, som er blir et landemerke for området, er tegnet av de verdenskjente arkitektene fra Foster + Partners. Gigantselskapet Jacobs er byggherrerådgiver og ingeniør for prosjektet.

- HSHansen har totalt sett gitt det beste tilbudet, og utkastet på lyset ovenfra var svært profesjonelt utført. Dessuten har HSHansen en lang liste referanser, og vi føler os helt trygge på valget av dem som leverandør til å utføre tak- og fasadearbeidet, sier Finn Jeppesen, Project Director hos Ferring i en pressemelding.

Selve bygningen er en triangulær bygning med utoverhengende hjørner og tak som gir masse luft og lys. Det store lyset ovenfra, som er en del av takarbeidet, er en svært kompleks «organisk formet» konstruksjon. For at de stramme estetiske, statiske og konstruksjonsmessige kravene skal oppfylles, er det nødvendig å ha stor erfaring og detaljert kunnskap. Nettopp dette og rutinen ved mange andre komplekse konstruksjoner er noe

det som kjennetegner HSHansen.

- Vi har jobbet for å komme i mål med kontrakten siden februar, og vi har hatt konkurranse fra store

aktører fra både inn- og utland. Denne ordren er et stort klapp på skulderen til alle medarbeidere i HSHansen fordi man bare får en slik kontrakt ved at man gang på gang har bevist at man kan utføre stort og komplisert fasade- og lukningsarbeid på en vellykket måte, sier Jesper Madsen, salgs- og markedsføringssjef hos HSHansen a/s.

Fasadearbeidet utføres blant annet med konseptet Hansen UnitAl – 100 prosent ferdiglagde, uorganiske fasadeelementer.

Prosjekteringen av Soundport er allerede i gang. Produksjonen av elementer starter på våren, og

det forventes at bygget står ferdig i løpet av 2019.