Prosjektleder for driftskontraktene i Østfold

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeØstfold
StedFredrikstad
Søknadsfrist16.01.2018

Driftsseksjonen på vegavdeling Østfold søker prosjektleder til driftskontraktene i Østfold

Driftsseksjonen har ansvaret for drift og vedlikehold av riks- og fylkesvegnettet i Østfold. Utover driftskontraktene har vi også ansvaret for større vedlikeholdsprosjekter, dekkelegging og vegoppmerking, fergesambandet Moss Horten, diverse forvaltnings­oppgaver samt ansvaret for økonomioppfølging og rapportering for hele vegavdelingen.

Driftsseksjonen er lokalisert i Moss og stillingen som prosjektleder vil ha sitt arbeidssted her. Driftsseksjonen har for tiden 16 medarbeidere.

Vegnettet i Østfold omfatter ca 280 km med riksveg, ca 1690 km med fylkesveg og totalt ca. 230 km med gangveg. Det er 5 driftskontrakter for oppfølging av vegnettet som utføres av entreprenører etter konkurranse. Østfold sør og Østfold nord er de to største kontraktene. Østre delen av Østfold er delt i to mindre kontrakter, Halden og Ørje. I tillegg har vi en egen kontrakt for grøntarbeider i Østfold øst. På elektrosiden er det to driftskontrakter; en veglyskontrakt og en elektrokontrakt for øvrig. Vi er også i ferd med å lyse ut en kontrakt for å ivareta bevegelige bruer i fylket.

Som prosjektleder får du hovedansvaret for disse kontraktene både med hensyn på HMS, kvalitet og økonomi. Du får det faglige ansvaret for følge opp byggeledere og kontrollingeniører på kontraktene, mens personalansvaret er lagt til seksjonsleder. Du vil også delta i regionen sitt nettverk for driftskontrakter for gjensidig informasjon og sikre lik oppfølging av kontraktene. Du har ansvaret for prosjektstyringsplan og kontrollplan for kontraktene og har en styringsrolle ved utarbeidelse av nye konkurransegrunnlag. Stillingen innebærer et bredt samarbeid med andre fagområder i etaten og med Samferdselsseksjonen i Østfold fylkeskommune. Ansvaret for oppfølging av ferjekonsesjonen Moss - Horten kan også bli tillagt stillingen.

Vi søker en prosjektleder som har:

  • Det kreves relevant utdanning (helst med vegteknisk fagretning) fra universitet eller høyskole, minimum 3 år. Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene og gode personlige forutsetninger for stillingen kan kompensere for formell utdanning.
  • Erfaring som prosjektleder på driftskontrakt eller utbyggingsprosjekt
  • Erfaring med kontraktstrategi og utarbeidelse av konkurransegrunnlag
  • Førerkort klasse B
  • Gode norskkunnskaper både muntlig og skriftlig
  • God systemforståelse

Det legges vekt på personlig egenhet ved ansettelse som prosjektleder, og vi ønsker oss medarbeidere som:

  • er samfunnsengasjerte
  • er selvstendige, strukturerte og fremtidsorienterte
  • er utadvendte, engasjerte og har gode samarbeidsevner
  • er faglig orientert og evner å motivere i samhandling med andre

Dersom du har spørsmål om stillingen, ta gjerne kontakt med seksjonsleder Arne Bjørklund på telefon 416 03032, eller prosjektleder Magne Lerfaldet på telefon 975 52664.

Søk stilling

Vis flere stillinger: