Smalvollveien 34 i Oslo. Dagens E6 i toppen av bildet. Skjermdump: Google Maps

Frykter ny E6 - vil bygge ut 34.500 kvadratmeter på Alna

Eierne av Smalvollveien 34 på Alna i Oslo tror Vegvesenets foreslåtte E6-trasé vil ødelegge området, og har nå alliert seg med naboene for å bygge ut 34.500 kvadratmeter bolig og næring.

Det skriver Estate Nyheter i en artikkel på sine nettsider.

– Dette er et langt lerret å bleke, men vi prøver å få med oss naboene for å vise hva som er mulig å få til på Breivoll. Det haster å komme i gang, for hele området vil bli rasert hvis den nye traséen for E6 mellom Bryn og Alna-/Breivollområdet blir som Statens vegvesen har foreslått. Henvendelsen vår til Plan- og bygningsetaten er et innspill i veidiskusjonen, sier Hans Petter Styrevik i Fram Eiendom til eiendomsmagasinet.

Det Torstein Tvenge-eide selskapet eier Smalvollveien 34 på 50/50-basis sammen med Hans Petter Ektvedt, og Smalvollveien 34 ANS har nå bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE), skriver Estate i artikkelen.

Bestillingen omfatter også naboeiendommen Smalvollveien 40-42, som eies av eiendomsinvestor Roar Mortensen. Det totale planområdet er på 23,6 mål.

– Det har svært lenge vært et ønske om å komme i gang med utvikling av eiendommer i Smalvollveien. I 2015 ble planen for Smalvollveien 32-38 vedtatt, med et betydelig innslag av kontor og bare noe bolig.Siden den gang har tiltakshaver kjøpt en ny eiendom og inngått samarbeid med eier av Smavollveien 40-42. Ønsket er å komme i gang med omregulering med tydelig vekt på boligformål for et større område som også inkluderer området som ble regulert i 2015, skriver Hille Melbye Arkitekter til PBE.

I bestillingen skisseres det bygging av omtrent 34.500 kvadratmeter bolig og næring.

Hovedgrepet baserer seg på å skjerme boligprosjektet fra støy langs Smalvollveien, og åpne bebyggelsen opp mot sol og grønt i vest. Samtidig legges det opp til å etablere tverrforbindelser mellom Smalvollveien og naturområde langs Alna, og etablere siktlinjer gjennom prosjektet, heter det i artikkelen fra Estate.