Ottatunnelen er en av tre Lustertunneler som skal oppgraderes. Foto: Statens vegvesen

Tunnelrehabilitering i Luster lyses ut på nytt

Statens vegvesen har ferdigbehandlet klagene fra tilbyderne rundt rehabiliteringen av tre tunneler i Luster, som ble avvist i første runde. 

Klagene til Gjerden fjellsikring, BMO Entreprenør på manglende kvalifikasjoner ble ikke tatt til følge. Klagen til Birkeland Entreprenørforretning på avvisning grunnet taktisk prising ble heller ikke tatt til følge, opplyser byggeleder tunnelrehabilitering, Gaute Strømme til Byggeindustrien.

Statens vegvesen står da igjen med to tilbydere.

– Men grunnet for liten konkurranse har vi da valgt å avlyse konkurransen. Kontrakten blir lyst ut på nytt nå før jul med anbudskonferanse 4. januar og anbudsfrist 8. februar. Da håper vi å ha startet arbeid med oppgradering av tunnelene i løpet av våren, sier han.

Svarstad-entreprenøren Gjerden Fjellsikring hadde ved anbudsåpningen i september den laveste tilbudssum på oppgraderingen av tre tunneler i Luster. Det dreier seg om oppgradering av de tre tunnelene Ottatunnel, Råumtunnel og Røneidtunnel. Med anbudssummen 87,050.030,84 kroner var Gjerden Fjellsikring to millioner kroner lavere enn Kongsberg-entreprenøren BMO Entreprenør AS på 89.060.969.84 kroner.

Så følger AS Birkeland Entreprenørforretning, Dalsøyri med 90.991.567, Flage Maskin, Voss, 96.358.158,46 og Kruse Smith Entreprenør (114.376.8909) kroner.