Illustrasjon: ZOA Architectural Animation & Visualization

Constructa på vinnerlag - skal utvikle skole og flerbrukshall til 200 millioner

Constructa Entreprenør AS skal bygge ny skole og flerbrukshall i Lindås etter å ha vært på vinnerlaget i en design- og priskonkurranse. Prosjektet skal gjennomføres i en totalentreprise i samspill.

Lindås kommune utlyste prosjektkonkurranse vedrørende ny Alversund barneskole og flerbrukshall for 450 elever med tilhørende utearealer.

Prosjektet "Mellom beuene" er i designkonkurransen utviklet i et samarbeid mellom Constructa, HLM Arkitektur, HUS-arkitekter, rådgivningsselskapet Multiconsult og Smedsvig Landskapsarkitekter.

Prosjektet har et samlet areal på cirka 9.000 m2 BTA og en entreprisekostnad på rundt 200 millioner eksklusiv merverdiavgift.

I tillegg er det i konkurransen skissert et omriss på tomten for evtutelt fremtidig konkurransebasseng, 11-er fotballbane og garderobeanlegg.

Klart beste forslaget

Ifølge en pressemelding fra Constructa ble "Mellom buene" ansett som det beste forslaget av beslutningskomiteen ut fra en samlet helhetsvurdering av situasjonen, herunder pris, disponering av tomt, planløsning, universell utforming, funksjonalitet inne og ute, materialbruk, arkitektonisk tilnærming og estetikk.

Samspillfase
Gruppen skal utvikle den nye skolen med tilhørende anlegg i en samspillsfase frem til et omforent forprosjekt med tilhørende kostnadskonsekvens. Samspillskontrakten innebærer at både oppdragsgiver, entreprenør, prosjekterende og arkitekter kommer tett på hverandre i prosjektet.

Ny Alversund skole og flerbrukshall skal stå ferdig juni 2020.