<p>Illustrasjoner: Brann Stadion (OG Arkitekter)</p><p>Illustrasjoner: Brann Stadion (OG Arkitekter)</p><p>Illustrasjoner: Brann Stadion (OG Arkitekter)</p>

Constructa skal bygge ut Brann stadion

Constructa Entreprenør AS har inngått utbyggingsavtale med Brann Stadion AS om utbygging av ny tribune og 282 studenthybler på Brann Stadion i Bergen.

Kontrakten har en verdi på ca 256 millioner inklusiv merverdiavgift. For denne summen skal Constructa føre opp et nytt tribuneanlegg med tilhørende hybelbygg med 282 studenthybler i totalentreprise.

- Brann Stadion AS i sin tur selger hyblene i prosjektet til Studentsamskipnaden SAMMEN i Bergen. Salget utløser en inntekt som muliggjør en utbygging som finansierer prosjektet inklusiv nytt tribuneanlegg med tilhørende nye vrimlearealer for publikum. Prosjektet gir Brann en stor verdiskapning gjennom økt eiendomsverdi og økt egenkapital, heter det i en pressemelding fra Constructa.

Utviklingsarbeidet, med skisse- og forprosjekt, er utført i samarbeid mellom Brann, Constructa, OG Arkitekter samt Multiconsult som rådgiver for tekniske og konstruktive anlegg.

Utviklingen går nå inn i en ny fase med detaljprosjektering og rammesøknad. Gitt forutsatt offentlig saksbehandling vil oppstart bygging kunne skje februar 2018. Stadionprosjektet skal være ferdigstilt august 2019.

Constructa Entreprenør AS er et av Bergens største lokaleide entreprenørselskap med ca 160 ansatte og en omsetning i 2017 på ca 800 millioner. Selskapets ordrereserve, som blant annet inkluderer Brann-prosjektet, er på ca to milliarder.