Fra vegåpning på fv. 848 i Ibestad kommune i Troms. Den ferdig utbedrede vegen over Hamran. Foto: Tomas Rolland, Statens vegvesen

Lyser ut nytt oppdrag på fylkesvei i Troms

Det er snart klart for en ny runde med utbedring av fylkesveg 848 på øya Rolla i Ibestad kommune i Troms.

Prosjektet ble første gang lyst ut tidligere i år, men måtte etter kort tid trekkes tilbake da det ble oppdaget noen tekniske utfordringer i konkurransegrunnlaget.

Den tekniske løsningen er nå omprosjektert og Troms fylkeskommune har på nytt bevilget midler slik at prosjektet kan lyses ut og gjennomføres.

- Dette er et viktig prosjekt for Troms fylkeskommune, og det er ingen tvil om at akkurat denne delen av fylkesvegen er spesielt krevende. Derfor er det veldig viktig at vi nå får gjennomført dette prosjektet slik at vi sikrer vegen for næringstransporten, og spesielt sjømatnæringen, og selvfølgelig også for folk flest som ferdes her, sier fylkesråd for samferdsel og miljø i Troms fylkeskommune, Ivar B. Prestbakmo (Sp).

Prosjektet er på cirka 1,3 kilometer og starter rett sør for Hamran og strekker seg mot Sørrollnes, skriver Statens vegvesen i en pressemelding.

Arbeidet består av å bygge ny og bredere veg langs den eksisterende vegtraseen. Breddeutvidelsen vil normalt være på omlag 1,5 meter og grøfter. I tillegg blir det gjort særlige tiltak med tanke på stabilisering av veg og sikring i et cirka 220 meter langt område med steinur.