Arkitekt: A2 Arkitekter AS

Veidekke bygger 66 boliger i Ås

Veidekke Entreprenør har fått i oppdrag av Nordbyveien 74 AS (Veidekke Eiendom) å bygge 66 boliger i to blokker med parkeringsanlegg og et nærings­lokale nær Ski sentrum, men i Ås kommune.

Kontrakten er en totalentreprise verdt 134 millioner kroner ekskl. mva.

Oppdraget innebærer bygging av en-, to-, tre- og fireroms leiligheter fordelt på to byggetrinn. I det første byggetrinnet blir det 27 leiligheter i en fire etasjers blokk med en dagligvarebutikk i første etasje, mens andre trinn får 39 leiligheter i en fem etasjers blokk. I kjelleretasjene blir det parkeringsanlegg. Alle leilighetene får balkonger eller terrasser, de fleste med glassfronter. Fasadene på byggetrinn en får trekledning og felt med lyse plater, mens det blir puss og tre som hovedelementer på fasadene i trinn to.

Prosjektet, som heter Grenselunden, har blitt godt mottatt i markedet og så langt er 51 av de 66 leilighetene solgt. Beliggenheten er landlig og fritt med flott turterreng i nabolaget, men samtidig kun et par minutter med bil til Ski sentrum og fem minutter til Tusenfryd.

Grunnarbeidene på tomten er igangsatt. Ferdigstillelse og innflytting er planlagt fra høsten 2018 for første trinn og frem mot vår/sommer 2019 for de siste boligene i andre byggetrinn.