Prisdryss internt i Statsbygg

Tre viktige priser er delt ut internt i Statsbygg: Innovasjonsprisprisen, Energi- og miljøprisen og Den gylne hjelm.

Innovasjonsprisen for 2017 i Statsbygg gikk til utviklingen av modell 2015, for bygging av modulfengsler.

Administrerende direktør Harald V. Nikolaisen legger i begrunnelsen vekt på at prisvinnerne har utviklet et standardkonsept for fengselsbygg, som har gjort det enklere og raskere å prosjektere fengsler. Samtidig kan avklaringer med bruker og oppdragsgiver skje mer effektivt, skriver Statsbygg i en pressemelding.

Modell 2015 ble utviklet av Statsbygg i samarbeid med Kriminalomsorgen.

Årets Energi- og miljøpris gikk til driften av Høgskolen i Sørøst-Norge, Campus Porsgrunn. Her har Statsbygg arbeidet med miljø- og energispørsmål over lang tid.

- Vi har redusert ressursbruk gjennom gjenbruk og resirkulering av avfallet, redusert energibruk og utnyttet optimalt lokalprodusert solstrøm, sier Nikolaisen.

Den gylne hjelm, prisen Statsbygg deler ut til byggeprosjekter for gode resultater innen sikkerhet, helse og arbeidsmiljø, ble tildelt byggeplassen i Sogndal der Statsbygg oppfører Gymnasbygget for Høgskolen på Vestlandet. Prosjektet har utmerket seg med konstruktivt samarbeid med entreprenøren, god inntakskontroll og oppfølging. I tillegg er det en ryddig og velorganisert byggeplass, høy rapporteringsvillighet og god håndtering av språkutfordringer.