Norconsult kjøper det Trondheims-baserte IT-rådgiverselskapet Fundator AS. Her er direktør i Norconsult Informasjonssystemer, Ola Greiff Johnsen og administrerende direktør i Fundator, Eirik Thun. Foto: Andreas Ravnestad

Norconsult kjøper IT-selskap

Norconsult overtar Fundator for å styrke
sin posisjon innen systemutvikling, maskinlæring, IT-arkitektur og IT-rådgivning.

Fundator har i dag 35 ansatte. 

− I Fundator er vi svært fornøyde med å videreutvikle vår kompetanse i det vi anser som Norges sterkeste og mest spennende fagmiljø i bransjen. − Vi har et felles verdigrunnlag, utfyllende forretningsområder og lik kultur. Fundator og Norconsult passer svært godt sammen, sier Eirik Thun, administrerende direktør i Fundator.

Utvidet tjenestetilbud overfor kunder

Norconsult er Norges største og en av de ledende tverrfaglige rådgiverbedrifter i Norden, og Norconsult Informasjonssystemer AS er et heleid datterselskap av Norconsult AS.

− Med kjøpet av Fundator styrker vi vår posisjon som en ledende leverandør av programvare og rådgivningstjenester innen IT. Vi ser frem til å få Fundators dyktige medarbeidere med på laget, og sammen fortsette å tilby våre kunder og samarbeidspartnere meget solid IT-kompetanse, sier Per Kristian Jacobsen, konsernsjef i Norconsult.

Både Norconsult og Fundator vurderer oppkjøpet som et riktig trekk for å møte fremtidige markedsmessige og faglige utfordringer, for å trygge arbeidsplasser og for å skape grunnlag for videre lønnsom vekst.

- Samtlige ansatte i Fundator vil fortsette i sine stillinger når selskapet fra 1. januar viderefører sin virksomhet som en integrert del av Norconsult Informasjonssystemer. Fundator flytter til Norconsult sine lokaler på Lerkendal i Trondheim i løpet av 1. kvartal 2018, melder Norconsult i meldingen.