Veier og fortau i Østlands-omerådet er svært glatte og fotgjengerne sliter med å få feste. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Oslo-folk på vei til jobb møter glatte fortau

Det er gode kjøreforhold på hovedveinettet på Østlandet, men fortauene i Oslo sentrum kan være glatte med vann som har frosset på bakken.

– Vi opprettholder obs-varsel i Hedemark og Østerdalen, forteller Ole-Fredrik Haugen i Vegtrafikksentralen for Østlandet til NTB.

Regn som fryser på bakken gir meget vanskelige kjøreforhold på riksvei 3, der de har gått fra 20 minusgrader til én plussgrad siden helgen.

Ellers er det i all hovedsak gode kjøreforhold på hovedveinettet på Østlandet, og Veitrafikksentralen merker allerede at det er begynt å bli mindre trafikk før jul.

Glatte fortau i Oslo

Gående i Oslo-sentrum kan derimot møte på noen svært glatte partier med regn som har frosset på fortauene.

Haugen forteller også at det ikke alltid er så lett å ordne glatte veier.

– Legger du på salt eller sand på så kald vei så bare blåser eller regner det av med en gang.

Ellers er det vintervær der det skal være og snøen har blitt liggende, med unntak av fjellovergangen på Stryn, der det er plussgrader og regner.

– Folk må kjøre etter forholdene og være forsiktige, råder Veitrafikksentralen.

Mindre kaos i Nord-Norge

Tirsdag var en vanskelig dag på veiene i Nord-Norge, men så langt ser onsdagen bedre ut, ifølge Veitrafikksentralen i Nord, selv om det fortsatt er utfordringer for kjørende.

– Det er litt forskjellig, både stengte veier og kolonnekjøring og det har gått noen små ras, sier Synnøve Lukkasen til NTB.

Ingen av de mest trafikkerte veiene har store utfordringer, men veivesenet jobber med å høvle veier i Finnmark, samtidig som det har gått et sørperas i Ballangen i Nordland og riksvei 805 mellom Napp og Myrland er stengt på grunn av rasfare.