Byggeledere til Prosjekt utbygging Akershus

Statens vegvesen arbeider for at både gående, syklende, kjørende og kollektivreisende skal komme trygt fram. Vi planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder riks- og fylkesveger og har tilsyn med kjøretøy og trafikanter. Som fylkeskommunenes og statens vegadministrasjon bidrar vi med faglig grunnlag for politiske beslutninger og setter dem ut i livet. Vi er en stor samfunnsaktør med over 7600 engasjerte medarbeidere med bred kompetanse fordelt på Vegdirektoratet og fem regioner.

FirmaStatens vegvesen Region øst
FylkeAkershus, Oslo
StedOslo eller Lillestrøm
Søknadsfrist14.01.2018

Statens vegvesen Region øst, Prosjekt Utbygging Akershus, har ledig 2 stillinger som byggeledere for investeringsprosjekter. Prosjektet har ansvar for prosjektering og bygging av mindre og mellomstore investeringsprosjekter innen gang- og sykkelvei, trafikksikkerhet, miljø og kollektivtiltak m.m. Prosjektet utfører oppgaver både på riks- og fylkesveier, og omsetter for om lag 800 mil.kr i året. Prosjektet består av 40 medarbeidere med kontorsted i Oslo og på Lillestrøm.

Arbeidsoppgaver
Utbyggingsprosjektene i regi av Statens vegvesen skal gjennomføres i samsvar med etatens håndbok R760, og vi søker derfor byggeledere som har god forståelse av byggherrerollen. Blant oppgaver som hører til stillingen er ansvaret med å utarbeide kostnadsoverslag, både i plan og byggefasen, utarbeide konkurransegrunnlag og planer, m.m.

Blant de øvrige oppgavene du skal ivareta, er disse:

  • Inngå kontrakter med eksterne konsulenter og entreprenører
  • Styre entreprenører i byggefasen
  • Ha ansvar for framdrift, kvalitet og økonomi i prosjektene
  • Utarbeide kvalitets- og HMS-planer
  • Kvalitetsoppfølging av byggearbeider, stikkprøvekontroll og HMS-oppfølging
  • Utarbeide sluttrapport for prosjektet
  • Delta i interne samarbeidsprosjekt og arbeidsgrupper.

Oppgavene vil ellers kunne variere i størrelse og kompleksitet, og de fleste prosjektene gjennomføres i team med prosjektleder og kontrollingeniør.

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves ingeniørutdanning, eller annen relevant utdanning fra universitet eller høgskole med relevant fagkrets, min 3 år, samt noe relevant praksis, og førerrett for personbil kl. B.
  • Omfattende og relevant erfaring innenfor de aktuelle fagområdene kan kompensere for manglende formell utdanning.

Annen viktig kompetanse, som vil bli vektlagt:

  • Erfaring fra, og kjennskap til, byggeledelse, gjerne innen offentlig sektor. Erfaring fra samferdselsanlegg vil også være en fordel.
  • For å lykkes i denne stillingen må du kunne kommunisere sikkert, og hyppig, med et stort antall eksterne og interne aktører. Meget god norsk skriftlig og muntlig formuleringsevne blir derfor viktig.
  • Du bør ellers være selvstendig, strukturert, utadvendt, kunne ta nødvendige initiativ, samt være resultatorientert.
  • Viktig er det også at du har god samarbeids- og gjennomføringskompetanse, samt at du innehar nødvendig IT-kyndighet og forståelse.

En del reisevirksomhet må påregnes, og det hadde derfor vært hensiktsmessig om du disponerer bil.

Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, anbefaler vi en autorisert oversettelse av dine papirer og godkjenning fra NOKUT ( www.nokut.no).

Stort engasjement, gode strukturer og faglig utvikling
Som ansatt i Statens vegvesen blir du en del av et engasjert og tungt fagmiljø som tenker nytt, deler kunnskap og jobber tett sammen. Du påvirker samfunnsutviklingen, og du får bidra til fremtidens løsninger på ditt fagfelt. Vi gir deg viktige oppgaver med mye ansvar, og vi trenger medarbeidere som ønsker å utvikle seg i takt med nye utfordringer. Medarbeiderne våre forteller om spennende arbeidshverdager med god balanse mellom arbeid og fritid.

Vi tilbyr også disse godene:

  • Introduksjonsprogram og fadderordning
  • Fleksitid og gode ordninger for avspasering
  • Pensjonsordning og mulighet for lån i Statens pensjonskasse
  • Etatsskoler og gode muligheter for faglig påfyll

Lønn avtales nærmere i samsvar med vår lønnspolitikk.

Statens vegvesen skal preges av mangfold, der våre ansatte skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene dersom du har behov for det.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om din søknad kan bli offentliggjort selv om du har bedt om unntak fra offentlig søkerliste. Du vil bli varslet om dette.

Kontaktpersoner:
Elin Hermanstad Havik
mob: +47 48118540

Søk her