Daglig leder Arild Finstad (f.v.), kalkulasjonsleder Jon Håvard Bakken og regionleder Ole Einar Rongved ser frem til å bygge opp Asker Entreprenør i Hønefoss.

Asker Entreprenør etablerer regionkontor på Hønefoss

Asker Entreprenør, som er en del av Ø.M. Fjeld-konsernet, ekspanderer og etablerer nå et eget regionkontor på Hønefoss som skal dekke Ringeriksregionen.

Til å bygge opp det nye regionkontoret har selskapet fått inn tre lokale personer i Ole Einar Rongved (regionleder), Jon Håvard Bakken (kalkulasjonsleder) og Johan Kolsrud (prosjektleder).

Kjell Bjarte Kvinge

Dermed legger Asker Entreprenør opp til en kraftig ekspansjon i en ny region.

– Vi har lenge ønsket å etablere en virksomhet på Hønefoss, men tidspunktet måtte være riktig. For oss betyr det i klartekst å finne de rette lokale menneskene som kjenner markedet, mulighetene og menneskene der de bor. Det har vi fått med trioen Rongved, Bakken og Kolsrud, sier styreleder Asker Entreprenør Kjell Bjarte Kvinge, som også er administrerende direktør i eierkonsernet Ø.M. Fjeld.

Vekststrategi

Kvinge peker på at nyetableringen passer godt inn i konsernets vekststrategi og de har et uttalt mål om lokal tilstedeværelse over hele Østlandet. Nyetableringen dekker et geografisk område hvor de tidligere ikke har vært veldig aktive.

– Regionen ligger tett inntil det eksisterende markedet til Asker Entreprenør, og derfor var det også naturlig å organisere satsningen som en del av Asker Entreprenør, sier Kvinge og viser til at daglig leder i Asker Entreprenør, Arild Finstad, selv er bosatt på Jevnaker og kjenner markedet godt.

– Ringerike er inne i en veldig spennende periode. Det skjer mye i området, og med utbyggingen av Ringeriksbanen og ny E16, har regionen store muligheter fremover. Vi mener samtidig at det lokale markedet trenger en ny aktør med kompetanse og erfaring både fra oppdrag for offentlige og private aktører samt boligutvikling i egenregi, supplerer Finstad.

Selv om etableringen av et Hønefoss-kontor har ligget inne i planene i noe tid, var det først da Rongved, Bakken og Kolsrud tok kontakt, planene om å få på plass en ny avdeling skjøt fart.

– Da Ole Einar, Jon Håvard og Johan tok kontakt med oss, skjønte vi at tidspunktet for å etablere et regionkontor på Hønefoss var kommet. De tre er dyktige fagfolk innenfor sine områder, og de vet selvsagt godt hvilke kvaliteter og egenskaper det lokale markedet etterspør. Men det aller viktigste for oss var at lysten til å være med på å etablere noe nytt var veldig stor hos alle tre, sier Finstad.

De tre har alle bakgrunn fra tidligere Tronrud Bygg, nå BetonmastHæhre Ringerike.

– Tidspunktet føltes riktig. Vi har alle hatt et ønske om være med på utviklingen av noe nytt og bygge en virksomhet fra bunnen av. Det er naturligvis trygt å ha solide eiere som Asker Entreprenør og Ø.M. Fjeld i ryggen, men oppstarten ligner jo likevel på situasjonen som mange andre nyetablerere må gjennom. Kontor etableres, kontrakter vinnes og første prosjekter gjennomføres. I likhet med andre som skal inn som nye aktører i et etablert marked, må vi bygge tillit og sørge for gode leveranser. Det har vi selvsagt tenkt å lykkes med, sier de tre medarbeiderne, som allerede er i gang med flere konkrete prosjekter.

Selskapet har vært i operativ drift siden oktober, og forrige fredag flyttet de inn i nye lokaler på Hvervenmoen i Hønefoss.

– Her har vi bra med plass til å ekspandere videre. Planen er å være rundt 10 ansatte innen utgangen av 2018, forteller Rongved.

– Samtidig har vi et budsjett for avdelingen på rundt 100 millioner kroner i løpet av neste år, og vi er allerede inne i prosessen på flere spennende prosjekter, legger Finstad til.

Stor eier i ryggen
Asker Entreprenør har de senere årene vært gjennom en kraftig vekst, og de forventer omsetning på over en milliard kroner i 2018. Hovedkontoret ligger i Asker med regionkontorer i Nittedal, Moss og nå Hønefoss. I 2016 ble det kjent at Ø.M. Fjeld gikk inn og kjøpte 60 prosent av aksjene i selskapet, de resterende 40 prosent eier sentrale ansatte i selskapet.

Ø. M. Fjeld sysselsetter nå totalt 500 personer og omsetter i år for rundt 2,5 milliarder kroner, og har egne regionkontorer på Kongsvinger, Jessheim og Hamar. Hovedkontoret har siden etableringen i 1948 ligget på Kongsvinger. Selskapets organisasjon omfatter i tillegg datterselskapene Evensen & Evensen på Lillehammer, Wito i Eidskog og Asker Entreprenør med sine regionkontorer. Konsernet er eid av ØMF Holding og ansatte, og er tilknyttet KB-Gruppen.

Ved siden av å være en betydelig entreprenør, er konsernet også en stor eiendomsaktør.

– Ø.M. Fjeld konsernet utvikler også leilighetsprosjekter i egenregi gjennom Ø.M. Fjeld Utvikling, svært ofte i tett samspill med andre lokale eiendomsaktører. Selskapet har for tiden boligprosjekter for nærmere åtte milliarder kroner under enten bygging eller planlegging, og dette kan fort bli enda mer dersom de rette områdene og prosjektene dukker opp. At vi etter hvert også kan bidra til nye boligprosjekter i Hønefoss-området, er faktisk både ønskelig og sannsynlig, sier Kvinge.