Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mange femmere, men ingen statsråder får toppkarakter av Dagbladet

Ingen av statsrådene får full uttelling når Dagbladet triller terning før jul, men 5 av 19 får terningkast fem.

Tirsdag publiserer Dagbladet det avisen kaller regjeringens karakterkort og en vurdering av Erna Solbergs (H) mannskap. Statsministeren selv må nøye seg med en firer, men fire av partifellene hennes – klimaminister Vidar Helgesen, helseminister Bent Høie, utenriksminister Ine Eriksen Søreide og arbeids- og sosialminister Anniken Hauglie – får fem.

Samferdselsminister Ketil Solvik-Olsen er eneste Frp-statsråd som får en femmer. Hans partileder, finansminister Siv Jensen, må i motsetning til Solberg nøye seg med en toer.

Regjeringens svakeste kort er ifølge Dagbladet justisminister Per-Willy Amundsen (Frp), som er den eneste som ender på terningkast én. «Har levert lite og under pari», lyder den strenge dommen.

Europaminister Marit Berger Røsland (H) får ikke terningkast, ettersom hun bare har snaut to måneder i statsrådsstolen. I tillegg til de 19 «faste» medlemmene, har også vikarstatsråd Henrik Asheim fått en kort vurdering for sin periode som innhopper for kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, men heller ikke Asheim blir det trillet terning for.