De involverte fra Structor og Nye Veier samlet til oppstartsmøte. Fra venstre: Gunnar Veastad, Sonja Ramse Andersen, Ane Damberg, Pedro Guerreiro, Ingunn Veimo, Morten Andrè B. Helland, Steffen Gabrielsen, Sverre Sundfær, Erik Endre, Hans Inge Kristiansen.

Structor fikk Nye Veier-kontrakt

Nye Veier har inngått avtale med rådgivningsfirmaet Structor for gjennomføring av lovpålagt kontroll for E6-strekningen Kolomoen – Moelv.

- Nye Veier har jobbet med selskapsmetodikken for teknisk kvalitetsoppfølging i byggefasen og har nå et styringssystem som ivaretar kvalitet på en svært god måte, skriver Nye Veier i en pressemelding.

Nye Veier har en policy om at de lovpålagte kontrollene innen for eksempel geoteknikk og konstruksjoner er noe et foretak skal ta fullt og helt ansvar for.

- Structor får her et helhetlig ansvar for utførelse av kontrollene, sier Øyvind Moshagen, prosjektdirektør i Nye Veier.

Nye Veier i Mjøsregionen er det første prosjektområde i selskapet som implementerer denne modellen.

- Structor skal hjelpe oss med gjennomføring av prosjekterings- og utførelseskontroll på konstruksjoner, geologi og geoteknikk, sier Moshagen.

Strekningen fra Kolomoen til Moelv omfatter blant annet nesten 80 konstruksjoner, enkelte fjellskjæringer, murer og varierende grunnforhold.

- Omtrent 80 prosent av oppdraget handler om utførelseskontroll og cirka 20 prosent går på prosjekteringskontroll, sier Moshagen.

Structor starter på arbeidet i januar 2018. De vil følge utbyggingen frem til ferdigstillelsen og dokumentasjonen er levert fra entreprenør.