Farveringens sentrallager på Kløfta.

Malorama overtar gulvvirksomheten til RBI Interiør

Malorama overtar RBIs gulvvirksomhet og viderefører RBI som eget forretningsområde i Malorama. 

RBI vil konsentrere sin virksomhet til Smartpanel, gjennom Smart Board Production.

Nils Sund

RBI Interiør har etter 20 år i det norske markedet blitt en betydelig aktør innenfor salg og distribusjon av harde gulv. I 2017 vil de selge over 1 million kvadratmeter med laminat og parkett.

– Malorama har ambisjoner om å vokse i gulvkategorien og vi vil ta en tydeligere rolle i verdikjeden. Overtagelsen av RBIs gulvvirksomhet passer svært godt inn i våre planer for vekst og utbyggingen av Farveringens sentrallager. Gjennom overtagelsen av RBIs gulvvirksomhet styrker vi vår posisjon, sier konsernsjef Nils Sund i Malorama.

– RBI/Smart Board Production har i sin langsiktige strategi besluttet å konsentrere sin virksomhet rundt produksjon og salg av Smartpanel. Vi har allerede investert i nytt produksjonsanlegg og samlet vår produksjon i Fredrikstad, men ønsker å investere og utvikle kategoriene vegg-, tak- og baderomspanel ytterligere. Med Maloramas satsing i gulvsegmentet var det naturlig for oss å inngå en avtale om salg av gulvvirksomheten til Malorama. Vi er sikre på at dette vil bli en svært god løsning for RBIs kunder, sier hovedeierne i RBI, Audar Dørum og Remi Bergstrøm, i en pressemelding.

RBIs gulvdivisjon vil bli videreført som et eget forretningsområde i Malorama.

– Vi er svært fornøyd med å få med Audar Dørum og deler av salgsteamet videre, legger Sund til.

– Ved at Farveringen overtar all logistikk er målet at kundene til RBI skal oppleve enda bedre servicegrad. Jeg ser frem til å være med Malorama og Farveringen og videreutvikle forholdet til RBIs gulvkunder, sier Audar Dørum.

Overtagelsen vil finne sted senest 1. mars 2018.