<p>Erling Aasbø (18) er lærling i anleggsmaskinmekanikerfaget hos Hæhre Entreprenør. Bedriften er en av seks som er nominert til Årets lærebedrift i anleggsbransjen. Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen</p>Leif Grimsrud AS, her representert ved daglig leder Magnar Kristiansen og opplæringsansvarlig/kontorleder Line Merethe Engh, har doblet antallet lærlinger de siste par årene. Likevel ønsker de å rekruttere enda flere lærlinger i tiden som kommer. Foto: Runar F. Daler, AnleggsmaskinenHovden Hytteservice: Hovden Hytteservice, med brødrene Yngve (t.v.) og Jo Breivegen i spissen, har vært gjennom formidabel vekst. Nå er de også nominert til MEFs konkurranse Årets lærebedrift. Foto: Runar F. Daler, AnleggsmaskinenJan Opgård: Brødrene Bjørnar (t.v.) og Jan Erik Opgård går inn i en usikker periode og må kanskje ty til permitteringer, for første gang siden 1999. Likevel satser de videre på lærlinger. (Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen).Rivenes: – Først og fremst ønsker vi personer med gode holdninger. Om de dårlige i norsk eller engelsk er ikke så nøye. De kan bli minst like gode maskinførere likevel, sier Rune Rivenes. Foto: Runar F. Daler, AnleggsmaskinenVolda Maskin: F.v Espen Wicken (OKAB), Eivind Dimmen, Werner Riksheim, Einar Kile og Jon Grebstad (alle fra Volda Maskin). Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen.Hæhre: – Vi har alltid tatt inn lærlinger, men de siste fem årene har vi gjort det i stor skala. Det er viktig å rekruttere til bransjen generelt, og vi i Hæhre ønsker oss flere fagarbeidere, sier lærlingeansvarlig i Hæhre, Espen Holte (t.v.). Til høyre står Øystein Lønn Nilsen fra OKAB. Foto: Runar F. Daler, Anleggsmaskinen.

En av disse seks blir årets lærebedrift i anleggsbransjen

Årets lærebedrift skal kåres på Arctic Entrepreneur i januar. Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen skal dele ut den gjeve prisen.

Maskinentreprenørenes Forbund (MEF) ønsker å premiere foretak som i særlig grad har utmerket seg i sitt arbeid med oppfølging av lærlinger.

Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF. Foto: MEF

– Det er første gang Årets lærebedrift kåres under Arctic Entrepreneur, og jeg håper at prisen kan bidra til å synliggjøre det viktige utdanningsarbeidet som gjøres av næringslivet hver eneste dag. Vi ønsker at prisen skal inspirere og motivere bransjen til å fortsette den gode satsingen på lærlinger, sier Julie Brodtkorb, administrerende direktør i MEF.

Med et utvalg på seks kandidater av om lag 2.050 medlemsbedrifter i MEF er det klart at det er tøff konkurranse. Samtlige seks kandidater har utmerket seg positivt og gjort en svært god jobb med oppfølging av lærlinger.

Juryen som tar den vanskelige avgjørelsen består av representanter fra Norsk Arbeidsmandsforbund, MEF og OKAB, og ledes av kompetansesjef i MEF, Terje Eikevold.

Dette er de seks nominerte bedriftene:

Kandidat nr. 1: Hovden Hytteservice AS (Aust-Agder)

Kandidat nr. 2: Leif Grimsrud AS (Østfold)

Kandidat nr. 3: Hæhre Entreprenør AS (Buskerud)

Kandidat nr. 4: Rivenes AS (Hordaland)

Kandidat nr. 5: Volda Maskin AS (Møre og Romsdal)

Kandidat nr. 6: Jan Opgård AS (Finnmark)

Vinneren av Årets lærebedrift blir presentert onsdag 24. januar kl. 15.15 i utstillingshallen i The Qube, Clarion Hotel & Congress Oslo Airport.

Arctic Entrepreneur 2018

Det er over 750 påmeldte til Arctic Entrepreneur 2018.

Arctic Entrepreneur er den viktigste møteplassen for anleggsbransjen. 23. - 25. januar 2018 blir det stor utstilling, faglige seminar, kurs og sosialt samvær.