Leder for anskaffelser i Statoil, Pål Eitrheim, sier at avtalene er viktige for den langsiktige produksjonen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Statoil signerer milliardkontrakter for vedlikehold

Aker Solutions, TechnipFMC og OneSubsea har til sammen dratt i land vedlikeholdskontrakter med Statoil til en verdi av 8 milliarder kroner fram til 2023.

Selskapene skal drive vedlikeholdsarbeid og bidra med utstyr til Statoils over 500 subsea-brønner. Tallene inkluderer planlagte brønner på Johan Castberg og Snorre Expansion Project.

I tillegg til de første fem årene fram til 2023, har selskapene opsjoner på ytterligere 20 år.

– Vi har inngått langsiktige avtaler som varer i 25 år med alle opsjoner inkludert. Det gir økt forutsigbarhet og stabile rammebetingelser både for leverandørene og oss, sier direktør for anskaffelser Pål Eitrheim i Statoil.

Mesteparten av vedlikeholdsarbeidet vil bli utført på Ågotnes-basen utenfor Bergen, i tillegg til Polarbase i Hammerfest.

For Aker Solutions del har avtalen en verdi på 3 milliarder kroner, opplyser selskapet.

– Vi ser fram til å levere til en nøkkelkunde som Statoil og til å spille en rolle i å bygge ut Norges nyeste olje- og gassregion i nord, sier administrerende direktør Luis Araujo i Aker Solutions.