Ill.  LINK arkitektur

Veidekke utvider Nasjonalbiblioteket i Mo i Rana til 400 millioner

Veidekke Entreprenør AS har skrevet kontrakt med Statsbygg om utbygging av et nytt sikringsmagasin og et nytt digitalt arkivmagasin, infrastrukturutvikling og nødvendig tilrettelegging for en et nytt byggetrinn i fjell.

Kontrakten er en totalentreprise på 400 millioner ekskl. mva.

Arkivmagasinet vil være dimensjonert for 65.000 hyllemeter, inkludert inntil 12.000 hyllemeter helsearkiv som skal bevares i originalformat etter digitalisering. Arkivmagasinet vil i likhet med sikringsmagasinet bestå av en lagerhall i fjell, innredet med automatiserte lagerløsninger. Løsningen vil ha høy lagringstetthet og god logistikk. I tillegg skal Veidekke sprenge ut en ny fjellhall forberedt for enda et nytt fremtidig byggetrinn nummer tre.

- For Veidekke er dette en viktig kontrakt. Her skal flere av våre enheter samarbeide tett, noe vi har bred erfaring med i fra byggingen av andre komplekse fjellanlegg. Dette prosjektet utnytter vår sammensatte kompetanse på tunnel og bygg, så nå gleder vi oss til å komme i gang med byggearbeidene, sier prosjektsjef Stein Håvard Bjøru i Veidekke Entreprenør.