NCC varsler flere store nedskrivninger

Tidligere i år meldte NCC om nedskrivninger på 150 millioner svenske kroner i Norge, og nå varsler de ytterligere nedskrivninger på 315 millioner svenske kroner i konsernet.

I september meldte NCC at de skriver ned E16-prosjektet Bjørnegårdstunnelen med 150 millioner svenske kroner. Onsdagens melding sier ingenting om nedskrivningene som meldes nå også relaterer seg til prosjektet i Bærum.

«Denne justeringen medfører at prosjektporteføljen i bygg- og anleggsvirksomheten får en lavere og mer balansert risiko», står det i meldingen.

Det går også frem at resultatet vil bli belastet med 75 millioner svenske kroner i fjerde kvartal. Dette knytter seg til omstruktureringskostnader og etterlønn til den tidligere konsernsjefen. Driftsresultatet for fjerde kvartal meldes å bli rundt null.

NCC melder at nedskrivningen fordeler seg på både virksomhetsområdene NCC Infrastructure (260 millioner svenske kroner) og NCC Buildings (55 millioner svenske kroner).

NCC leverte et EBIT-resultat i årets tre første kvartaler på 1,24 milliarder svenske kroner. Dagens melding fra selskapet tilsier et EBIT-resultat for året i størrelsesorden 1,3 milliarder svenske kroner.