Strategisk eiendomsledelse

StedTrondheim, Norge
ArrangørTekna, NBEF og NTNU
Fra10.01.2018
Til11.01.2018
TidspunktOnsdag

Det er med stor glede at NBEF i samarbeid med Tekna og NTNU ønsker velkommen til noen fagdager som gir deg en god oversikt over noen av de utfordringer og muligheter som du som eiendomsleder står overfor. Vi har fått med aktører fra akademia, myndigheter og praksis som belyser aspektene – og gir deg praktiske eksempler. Hva betyr dette for deg og din jobb? Vi har satt av tid til å diskutere dette med fokus på bygg som verdiskapende arenaer for bruker og samfunn. Rammen rundt Kursdagene sikrer en god mulighet til å utvikle ditt eget faglige nettverk i kombinasjon med en uslåelig sosial ramme.

Store verdier – gode bygg for et bedre samfunn
Nærings-, formåls-, og yrkesbygg utgjør et samlet areal på over 130 millioner m2, hvorav ca. 50 millioner er i offentlig sektor. Tall fra BI viser at BAE-næringen som helhet årlig omsetter for ca. 600 milliarder kroner og sysselsetter rundt 250 000 personer, noe som gjør den til en av Norges største næringer. Eiendomsledere i offentlig sektor forvalter store verdier, anslått til NOK 1.700 milliarder i anskaffelsesverdi. Det er gjennom mange studier vist at potensial for effektivisering er store – samtidig som brukers behov for arealer er i konstant endring.

Urbanisering, demografi, klimautfordringer og utvikling av transportinfrastruktur og teknologi tilsier at eiendomssektoren vil møte endrede rammevilkår i fremtiden. Offentlige bygg skal bidra til å effektivisere tjenesteproduksjon og være virkemidler for økt verdiskaping i samfunnet. Med økt befolkning vil det også være behov for økte arealer, og det ligger effektiviseringspotensial gjennom kommunesammenslåing.

Befaring - Rockheim
Gammelt bygg - ny funksjon. Delta på befaring bygget til, og utstillingen i Det nasjonale museet for populærmusikk - Rockheim på Brattørkaia. Bygget ble opprinnelig benyttet som mel-lager og ble transformert i 2010 til museumsbygg. Rockheim er Norges nasjonale museum for populærmusikk fra 1950-tallet og frem til i dag. Vi får informasjon om og omvisning på bygget, mulighet til å se på utstillingene, samt nyte en aperitiff.

Målgruppe
Konferansen henvender seg til alle med forskjellige roller og ansvar innen offentlig eiendomsforvaltning. Mange av temaene som tas opp vil også være aktuelle for private aktører - samt for alle som leverer byggrelaterte tjenester til offentlig sektor

Programkomité
– Svein Bjørberg, professor II NTNU/styremedlem NBEF

– Sigmund Stikbakke, Prosjektleder eiendomsforvaltning – Helse Sør-Øst RHF /styremedlem NBEF

– Elin Berggren, avdelingsleder Oslo Universitetssykehus HF

– Geir Karsten Hansen, professor NTNU

– Kristin Haaland, leder NBEF

– Birte Løken, studieleder NBEF

Påmeldingsfrist: 20. desember

Program og påmelding