Veidekke får storkontrakt i Stockholm

Veidekke Entreprenad har inngått en avtale med Vitartes om et videre samarbeid for kvartalet Patienten i Hagastaden i Stockholm.

Arbeidet skal i hovedsak utføres av Veidekkes datterselskap Arcona. Kontrakten har en ordreverdi på 950 millioner svenske kroner.

Sommeren 2016 inngikk Veidekke og Vitartes en avtale om å utføre terreng-, grunn- og betongarbeider i kvartalene Patienten og Princeton. Nå starter oppføringen av resten av bygget i kvartalet Patienten. Dette arbeidet omfatter en av to eiendommer i Vitartes' prosjekt Scandinavian Life Science. Eiendommen skal bli et Eye Center of Excellence, med S:t Eriks Ögonsjukhus som sentral leietaker. Kvartalet Patienten er beregnet å være ferdig våren 2020. Arbeidene utføres på totalentreprise i samarbeid mellom partene. Kvartalet Patienten omfatter totalt cirka 42.000 kvadratmeter, en grunneiendom for helsetjenester, forskning, utdanning og næringsliv i Hagastaden.

- Vi har i flere år samarbeidet med Vitartes. Det er fint å at vi nå ser verdien av å samarbeide på flere prosjekter over lengre tid, sier administrerende direktør Peter Kvist i Arcona i en pressemelding.

- Vitartes er et ledende prosjektutviklingsselskap innen Life Science, der kundene våre står i fokus for alt vi gjør. Derfor er det også viktig at leverandørene vi benytter oss av, kan leve opp til våre strenge krav til kvalitet, kostnadseffektivitet og profesjonalitet. Veidekke/Arcona får økt tillit fordi de lever opp til forventningene våre, sier teknisk direktør Håkan Karlsson på Vitartes.

Prosjektet bygges i direkte tilknytning til hovedinngangen til Nya Karolinska sykehus og delvis over eksisterende tunnelrør for E4.