Jan Tore Sanner er blant dem som kommer på JMs boligkonferanse.

Stor interesse for JMs boligkonferanse

Nærmere 200 deltagere er påmeldt til JMs boligkonferanse i Oslo denne uken under overskriften Liveability. 

– Søkelyset settes her på sosial, bærekraftig byutvikling både i Norge og i øvrige nordiske land, sier Kjell Kvarekvål, direktør markedskommunikasjon i JM Norge.

Kjell Kvarekvål

Han peker på at det er mange forutsetninger som må være på plass for at man skal lykkes med å bygge sosialt, bærekraftige bomiljø.

– Alle nordiske land har ulike utfordringer knyttet til blant annet mangfold og integrasjon og en enkelt aktør kan ikke løse utfordringer alene. Åpenhet og bevissthet om utfordringene og vilje til å ta flere nye skritt hvert år, vil gi positive resultater over tid. Derfor er det viktig med godt samarbeid mellom boligutviklere, politikere, planleggere, tomteeiere, forskere, fageksperter og alle andre som har innflytelse på hvordan nabolagene utvikles, påpeker Kvarekvål.

Han forteller at dette har høy prioritet i JM.

– Men de beste idéene oppstår alltid når mange aktører jobber sammen om å skape nye løsninger. Det er grunnen til at JM inviterer til boligkonferanse med sosial, bærekraftig boligutvikling som tema. Til JMs konferanse 8. desember kommer det to nordiske boligministere, fremtredende forskere, flere nordiske byarkitekter og andre eksperter, sier Kvarekvål.