Hitachi lanserer hjullastermodellen ZW150-6

– Arvtakeren til Hitachi ZW150-5 representerer det beste innen hjullastere.

Det skriver Hitachi Construction Machinery ubesjedent i en pressemelding.

Hitachis nye hjullastermodell, ZW150-6, er allsidig, har bransjeledende sikkerhet og byr på komfort langt utover det forventede. Basis for utvikling av ZW150-6 er selvsagt forgjengeren ZW150-5, som gjennom flere år på markedet er kjent for høy ytelse, står det i meldingen fra Hitachi.

ZW150-6 er ifølge Hitachi ideell for en rekke applikasjoner. Den er drevet av en ny steg IV-kompatibel motor for de samme nivåene som ZW150-5, men med kraftig reduksjon i drivstofforbruk og øvrige driftskostnader. Ifølge Hitachi skal ZW150-6 redusere drivstofforbruket med 19 prosent i kjøremodus, og seks prosent i lasteoperasjoner. Allsidig og støysvak er andre stikkord som kjennetegner hjullasteren, står det i meldingen.

ZW150-6 skal være egnet for et bredt spekter av bruksområder, herunder veibyggingsprosjekter og industrisektoren. Den kommer med tre typer løftearmer - standard, high-lift og parallelløft.

Ved arbeid i snødekte, glatte eller mudrede forhold, gjør trekkreguleringssystemet at en unngår sladd, hindrer slitasje og drivstoffsløsing, og senker dermed driftskostnadene. Dette er spesielt viktig ved lette jobber som fjerning av snø, skriver Hitachi.

Den japanske maskinprodusenten trekker også frem at ZW150-6 er utstyrt med hydrostatisk overføring. Bestående av en pumpe og to motorer gjør maskinen helt nøyaktige bevegelser ved lave hastigheter, med fordeler som økt produktivitet og effektivitet, melder Hitachi.
Motorenes etterbehandlingsenhet består av en dieseloksidasjonskatalysator, urea-blandingsrør, SCR-system (SCR) og lyddempere. SCR-systemet injiserer urea i eksosgass for å redusere nitrogenoksid.

Hitachi ZW150-6 har også gjort grep med førermiljøet. Hytta er ifølge Hitachi svært oversiktlig, meget godt lydisolert og det er stort fokus på brukervennlighet. Bakspeilet og sidespeilene, det buede motordekselet og nye posisjoner på avtrekksrør og luftinntak bidrar samtlige til å forbedre oversikten over operatørens omgivelser. LED-baklyset øker maskinens synlighet, skriver Hitachi.

For raskt og enkelt daglig vedlikehold har Hitachi ZW150-6 brede åpnings-sidedeksler for bedre tilgang. Luftfilter og ureatank er lett tilgjengelig fra bakkenivå.

– Vedlikehold, førerkomfort og allsidighet er avgjørende for våre kunder, sier hjullasteransvarlig i Hitachi Construction Machinery (Europe), Vasilis Drougkas.

– ZW150-6 kan leveres med en rekke spesialdesignede tilvalg og hurtigkoblinger for å optimalisere ytelsen. Dette vet vi at spesielt Nasta og deres norske kunder setter pris på, sier han.