<p>Mjøndalen Mur & Puss tok med seks lærlinger på fagtur til Randers tegl i Danmark i november. Fra venstre Gunleik Hauge (BMC), Sven Larsen ( Randers Tegl), Petter Bergmann, Morten Aasen (Maxbo), Thomas Skaug, Glenn Haverstad (Maxbo), Vegard Paulsen, Simen Skar, Anders Kristiansen, Robert Braathen, Roar Borge, Bjørn Olav Sørum, Thomas Gullerud (Randers Tegl), Bjørn Erik Vordahl (Randers tegl), Joakim Erfelt Skjæret og Mats Muggerud.</p>Mjøndalen Mur & Puss tok med seks lærlinger på fagtur til Randers tegl i Danmark i november.Mjøndalen Mur & Puss tok med seks lærlinger på fagtur til Randers tegl i Danmark i november.Mjøndalen Mur & Puss tok med seks lærlinger på fagtur til Randers tegl i Danmark i november.Mjøndalen Mur & Puss tok med seks lærlinger på fagtur til Randers tegl i Danmark i november.

Tok med lærlinger på tegltur til Danmark

Mjøndalen Mur & Puss satser på lærlinger og har nylig tatt dem med til Aalborg for at de skal lære mer om produksjon av tegl.

Helt siden starten i 1986 har mur, puss og flis vært kjerneområder for Mjøndalen-bedriften, og firmaet er blant de ledende murmesterbedriftene i Norge med rundt 100 ansatte. Rekruttering av egne fagarbeidere står sentralt, og for tiden har bedriften syv lærlinger.

– Vi har tatt en strategisk beslutning om på satse mer på lærlinger. Det betyr tettere oppfølging i det daglige samt planer om å lage et eget løp slik at de etter hvert kan utvikle seg til arbeidsledere, sier prosjektleder og HR-sjef Lars Strøm i Mjøndalen Mur & Puss.

Som et ledd i dette arbeidet arrangerte firmaet i november en faglig utflukt til Randers Tegl i Danmark, for å se nærmere teglproduksjon.

Seks lærlinger reiste sammen med tre faddere, daglig leder Robert Braathen, lærlingansvarlig Roar Borge og HR-sjef Lars Strøm. I tillegg var også deltagere fra BMC og Maxbo med på turen.

– Vi besøkte Hammerhøj Teglverk, som er et av Nord-Europas største og mest moderne teglverk med tre separate produksjonslinjer og med en årskapasitet på 70 millioner sten. Deretter ble det omvisning på Carlsberg Bjelker, som produserer forspendte teglbjelker og overliggere samt prefabrikkerte teglelementer, tegllofter og buer, forteller Lars Strøm.

Deltakerne fikk i detalj se hvordan produksjonen foregår med skreddersøm. Det ble også rom for litt historisk innblikk i selskapet og ytterligere innføring i produktene og produksjonen.

– Utbyttet av turen var veldig bra, både rent faglig i forhold til tegl og moderne teglproduksjon, og ikke minst sosialt. Vi ser at lærlingene gjennom et slik utflukt får et bedre samhold og blir bedre kjent, og det er en styrke både for dem og for oss som firma, avslutter Strøm.