Greina borettslag

Anleggsleder Erik Harstad (t.v) og prosjektleder Hans Petter Iversen i Backe Oppland, har samarbeidet godt med prosjektleder Nina Kristin Ødegård i GOBB.

Godt samspill er beskrivelsen som går igjen når totalentreprenør Backe Oppland og byggherren GOBB oppsummerer leilighetsprosjektet Greina borettslag på Raufoss.

Fakta

Sted: Raufoss

Prosjekttype: 26 leiligheter og parkeringskjeller

Bruttoareal: Cirka 2500 kvadratmeter

Byggherre: Gjøvik og Omegn Boligbyggelag (GOBB)

Totalentreprenør: Backe Oppland

Totalentreprisekontrakt: 55,1 millioner kroner

Arkitekt: JAF arkitektkontor

Rådgivere: RIB og RIA: Norconsult l RIG: Løvlien Georåd l RIBR: Roar Jørgensen l RIE: Sentrum Installasjon l RIV: GK Ventila-
sjon og GK Rør

Underentreprenører og leverandører: Elektro: Sentrum Installasjon l Ventilasjon: GK Ventilasjon l Rør: GK Rør l Grunnentreprenør: Paul Berg l Plattendekker: Systemblokk l Flytsparkling: Mjøs-Produkter l Baderomskabiner: Brødrene Dahl l Mur og flisarbeider: Mjøsen Murmesterforretning l Blikkenslager og stål: Edvin Hansen l Armering: Celsa Steelservice l Betong: Unicon l Byggevarer: Maxbo l Vinduer: Norgesvinduet Bjørlo l Tredører: Sweedor l Alu-dører og glass/innglassing: Lena Aluminium l Garasjeport: Assa Abloy Crawford l Røykluke: Bramo Glass og Klima l Metallarbeid: Brødrene Midthaug l Parkett: Parkettpartner l Himling: Tøftum Innredning l Kjøkken
og garderobe: HTH Kjøkkenforum l Kjerneboring: Gjøvik
Betongservice l Branntetting: Firesafe l Solskjerming: Scandic l Tekking: Takteknikk Drift l Lås og beslag: Dormakaba l Maler og byggtapetserer: Lynnebakken & Sønn

– Vi er helt enige om at vi gjerne kan begynne på et nytt prosjekt sammen i morgen, og det er et bra tegn, sier prosjektleder Hans Petter Iversen i Backe Oppland. Han mener samarbeidet og tonen i prosjektet har vært meget god.

Fornøyd byggherre

Han får støtte av Nina Kristin Ødegaard i Gjøvik og Omegn Boligbyggelag (GOBB), som sier det har vært en god bygge-
sak fra første stund. Hun er fornøyd med at de i prosjektet valgte en samspillsmodell der Backe Oppland kom inn tidlig i planleggingsprosessen.

– Vi tok direkte kontakt med Backe Oppland som har vært med i hele prosjekteringsfasen. Det å trekke inn totalentreprenøren tidlig i prosjektet og sammen finne frem til gode løsninger, mener jeg har vært en styrke i prosjektet, sier Ødegaard.

Vil ha mer samspill

Hun tilføyer at samspillsmodellen er en relativt ny gjennomføringsmodell for GOBB, men ifølge Ødegaard tilser erfaringene de har skaffet seg fra blant annet Greina borettslag at dette er en modell GOBB ønsker å bruke mer.

– Jeg føler meg trygg på at vi har fått et veldig bra prosjekt med gode kvaliteter til riktig pris. En av hovedårsakene til det mener jeg er at vi sammen med entreprenør finner gode løsninger og vi er i forkant i stedet for å prosjektere løsninger som det i etterkant viser seg at ikke fungerer, sier GOBBs prosjektleder.

Alle har levert

Hans Petter Iversen roser også JAF arkitektkontor som har tegnet prosjektet og som var en viktig brikke i samspillsgruppa sammen med Backe Oppland og GOBB.

– Da prosjektet var knadd skikkelig og vi skulle i gang med detaljprosjekteringen, kom også de tekniske entreprenørene på banen med GK på Rør og Ventilasjon, Sentrum Installasjon på elektro, samt Brødrene Dahl som har levert baderomskabiner. Både de og våre andre samarbeidspartnere har bidratt slik vi ønsker de skal gjøre, og da blir som regel prosjektene og sluttproduktene bra, sier Iversen.

– Det som kanskje gleder aller mest er at alle leilighetskjøperne virker å være strålende fornøyd med boligene de har kjøpt, legger han til.

26 leiligheter

Greina borettslag ligger meget sentralt på Raufoss og består av 26 3- og 4-romsleiligheter som varierer i størrelse fra 75 til 140 kvadratmeter, med en pris fra cirka 2,7 til 5,5 millioner kroner.

Alle leilighetene har store balkonger. De minste balkongene er på 15 kvadratmeter, men de fleste ligger fra 18 og helt opp til 120 kvadratmeter.

– Balkongene er en av kvalitetene vi har vært opptatt av i dette prosjektet. Vi så for oss at kjøperne av disse leilighetene vil være godt voksne som flytter fra enebolig og hage. Store balkonger bidrar helt klart til å lokke denne kjøpergruppen inn i leilighet, fastslår Nina Kristin Ødegaard i GOBB.

I slutten av november var 22 av 26 leiligheter solgt og innflyttet, men GOBBs prosjektleder har stor tro på at også de fire siste leilighetene vil finne eier relativt raskt.

– Vi har 22 kjempefornøyde leilighetskjøpere og det er den beste markedsføringen vi kan få sier hun.

Normalt god standard

Backe Oppland brukte 14 måneder på leilighetsprosjektet som er bygget opp med standard yttervegger i bindingsverk, plattendekker med påstøp og prefabrikkert hovedtrapp. Resten av bygget, blant annet kjellervegger, er i plasstøpt betong.

– Backe Oppland har utført betong- og tømrerarbeidene i egenregi. Både våre egne håndverkere og fagarbeidere fra andre selskaper har gjort en kjempejobb og skal ha mye av æren for at byggherre og leilighetskjøpere er fornøyde, sier Hans Petter Iversen.

Nina Kristin Ødegaard mener prosjektet har normalt god standard når det kommer til både materialvalg og energiløsninger. Hun trekker blant annet frem at leilighetene får varme fra jordvarmeanlegg.

– Vi synes det har blitt fine og trivelige leiligheter med mye lys og god takhøyde, avslutter Ødegaard.


Flere prosjekter