Izabella Salicath

Salicath blir ny Veidekke-direktør

Izabella Salicath er ansatt som direktør for compliance i Veidekke ASA.

Hun kommer fra stillingen som Chief Compliance Officer i GIEK, et selskap hun jobbet for de siste to årene.

- Vi har hatt en grundig og god prosess for å finne den rette personen til å lede et fagområde som er svært viktig for Veidekke. Med sin omfattende erfaring innenfor området, har Izabella alle de rette forutsetningene for å lede Veidekkes compliancearbeid, sier konsernsjef Arne Giske i en pressemelding.

Izabella Salicath har siden juni 2015 arbeidet med compliance i Garantiinstituttet for eksportkreditt (GIEK). Hun har tidligere innehatt stillinger som complianceleder i Abbvie/Abbot, leder for compliancetjenester i KPMG i Norge, compliance- og juridisk leder i for Ikano Bank samt compliancesjef i legemiddelfirmaet Schering-Plough. Izabella er juristutdannet fra Universitetet i Oslo med tilleggsutdannelse fra BI Norwegian School of Management.

- Med sterkt fokus fra styret og toppledelsen på compliance har Veidekke allerede et godt grunnlag for å utvikle området videre. Veidekke er et spennende selskap og en viktig samfunnsaktør, og jeg ser frem til å ta fatt på oppgaven med å lede Veidekkes compliancearbeid. Det vil være et langsiktig og kontinuerlig arbeid, som forhåpentligvis også vil bidra til å heve modenheten på området i hele bransjen, sier Izabella Salicath.

Izabella Salicath tiltrer i sin nye rolle 26. februar. Stillingen er nyopprettet og vil være administrativt underlagt konserndirektør Lars Erik Lund.